Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
V Praze vznikne farnost neslyšících katolíků

Domácí zpravodajství

V Praze vznikne farnost neslyšících katolíků

ČTK, red. / 28. 12. 2016 19:13

Z pražské komunity neslyšících katolíků se v lednu stane nová farnost. Společenství neslyšících katolíků v Česku čítá asi 30 až 40 lidí, aktivní jsou i v dalších městech, v Praze se jim však dostane stálého duchovního vedení.

Domácí zpravodajství

Průměrná mzda kněží je okolo 18 000 korun hrubého za měsíc, zveřejnila římskokatolická církev

Vlastní zpráva / 27. 12. 2016 19:54

Průměrná mzda kněží je okolo 18 000 korun hrubého za měsíc, zveřejnila  římskokatolická církev Česká biskupská konference zveřejnila v závěru roku tiskovou zprávu, ve které poprvé v historii nechala dobrovolně nahlédnout do hospodaření římskokatolické církve. Z ní vyplývá, že v loňském roce bylo církví investováno 1,2 miliardy korun s cílem budoucího výnosu. Další prostředky dala římskokatolická církev na společensky prospěšné aktivity.

Výběr Christnetu

Prosíme přispějte do konce roku na provoz magazínu Christnet. Děkujeme za Vaši celoroční podporu

Vlastní zpráva / 27. 12. 2016 11:55

Prosíme přispějte do konce roku na provoz magazínu Christnet. Děkujeme za Vaši celoroční podporu Děkujeme čtenářům magazínu Christnet za celoroční podporu. Zbývá ještě několik dní do konce roku pro možnost poskytnutí daru, který lze odepsat z daňového základu z příjmů za uplynulý rok. Prosíme proto podpořte provoz redakce magazínu Christnet prostřednictvím transparentního účtu bez bankovních poplatků č. 2900316130/2010. Děkujeme všem, kdo nás podpořili a podporují.  Potvzení pro odpis z daňového základu Vám vystavíme během ledna. Portál Christnet je financován především z Vašich darů. Jedná se o unikátní ekumenický projekt, který běží již 16 let bez přímé závislosti na žádné existující církvi, nadaci nebo státní instituci. 

Domácí zpravodajství

Brněnský biskup, pražský arcibiskup i s řadou pomocníků poobědvali s lidmi na okraji společnosti

ČTK, red. / 25. 12. 2016 22:12

Brněnský biskup, pražský arcibiskup i s řadou pomocníků poobědvali s lidmi na okraji společnosti Brněnský biskup Vojtěch Cikrle dnes poobědval s romskými rodinami, o něž se stará církevní komunita Sant Egidio. Setkali se v restauraci Živá voda pod Petrovem. Oběd pro lidi na okraji společnosti uspořádala komunita na Boží hod vánoční také v Arcibiskupském paláci v Praze. Na celém světě se dnes na pozvání komunity Sant ́Egidio sešlo ke společnému obědu přibližně 240.000 lidí. Reportáž o obědě v římské bazilice, kde tato tradice před mnoha lety započala, byl publikovan i v magazínu Christnet, stejně tak o činnosti této ekumenicky orientované komunity.

Ze světa

Papež v tradičním poselství Městu a světu popřál mír lidem v Sýrii a dalších oblastech

ČTK / 25. 12. 2016 21:36

Papež v tradičním poselství Městu a světu popřál mír lidem v Sýrii a dalších oblastech Papež František dnes v tradičním poselství Městu a světu popřál ve Vatikánu pokoj a mír lidem v konfliktních oblastech v Sýrii, v Izraeli a Palestině, v Iráku, Jemenu, Libyi, Nigérii, Jižním Súdánu a dalších zemích. Pokoj přeje rovněž lidem zasaženým teroristickými útoky i uprchlíkům.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 48)