Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Papež František by si přál klidné, plodné, zasvěcené víře a také veselé stáří, je mu 80 let

Ze světa

Papež František by si přál klidné, plodné, zasvěcené víře a také veselé stáří, je mu 80 let

Vlastní zpráva / 17. 12. 2016 16:51

Papež František by si přál, aby jeho stáří bylo "klidné, plodné, zasvěcené víře a také veselé". Papež toto přání vyslovil při dnešní liturgii, kterou sloužil v přítomnosti kardinálů u příležitosti svých 80. narozenin. "Stáří je slovo, které se zdá ošklivé a které vyvolává strach. Ale je to žízeň po moudrosti. Stáří je poklidné, zasvěcené víře a je plodné. Modlete se, aby i to moje bylo takové a rovněž veselé," požádal papež na konci bohoslužby.

Domácí zpravodajství

Biskup Malý doporučuje nadnárodním prodejcům zlepšit odměňování

ČTK / 17. 12. 2016 9:39

Biskup Malý doporučuje nadnárodním prodejcům zlepšit odměňování Předseda Rady České biskupské konference Václav Malý doporučil nadnárodním obchodním řetězcům v Česku, aby se zabývaly podle něj nepřiměřeně nízkým ohodnocením některých zaměstnanců. Prostor pro zvýšení mezd řetězce nepochybně mají, protože spolu s útratami lidí v maloobchodě se prodejcům rychle zvyšuje obrat i zisk.

Domácí zpravodajství

Róberta Bezáka poslouchal v Praze plný kostel "U Jezulátka"

tb, kir / 16. 12. 2016 11:13

Róberta Bezáka poslouchal v Praze plný kostel

V Praze přednášel v úterý 13. prosince odvolaný trnavský arcibiskup Róbert Bezák. V kostele Panny Marie Vítězné na Malé Straně vystoupil v rámci cyklu „Člověk v dialogu“ s tématem „Stvoření člověka“. Nejen obsah promluvy, ale především osobnost přednášejícího přilákala věřící nejen z Prahy, ale z celé republiky i Slovenska. Kostel byl zaplněn už při bohoslužbách, při níž arcibiskup Bezák koncelebroval.

Domácí zpravodajství

Církve dostaly čtvrtou dvoumiliardovou splátku z finanční náhrad

ČTK / 15. 12. 2016 9:32

Církve dostaly čtvrtou dvoumiliardovou splátku z finanční náhrad Církve zahrnuté do zákona o majetkovém vyrovnání dostaly čtvrtou splátku finanční náhrady od státu. Na dotaz ČTK to řekla mluvčí ministerstva kultury Simona Cigánková. Finanční náhrada, která bude celkem 59 miliard, se vyplácí z rozpočtu ministerstva. Roční splátka náhrady je od roku 2013 každý rok stejná, poslední příspěvek dostane církev v roce 2043.

Domácí zpravodajství

Evangelická škola dostala cenu Roma Spirit. Na slavnosti mluvil i Banga, ocenili jeho odvahu

e-cirkev.cz / 14. 12. 2016 23:52

Evangelická škola dostala cenu Roma Spirit. Na slavnosti mluvil i Banga, ocenili jeho odvahu U příležitosti Mezinárodního dne lidských práv se v Praze konalo 10. prosince vyhlášení cen Roma Spirit 2016. Projekt je zaměřený na podporu aktivní snahy všech, kteří se podílejí na zlepšení životních podmínek Romů v České republice. Na slavnostním večeru při udílení cen promluvil vedle ministra kultury Daniela Hermana, velvyslance USA Andrewa Schapira, bývalého ministra pro lidská práva Jiřího Dienstbiera a dalších také romský hudebník Radek Banga.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 74)