Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Papež vyzval Asada ke zvýšení úsilí o mír v  Sýrii. Přivykli jsme válce a zmaru! Dobyvatelé se mstí

Ze světa

Papež vyzval Asada ke zvýšení úsilí o mír v Sýrii. Přivykli jsme válce a zmaru! Dobyvatelé se mstí

ČTK, red. / 13. 12. 2016 0:41

Papež František dnes v dopise syrskému prezidentovi Bašáru Asadovi odsoudil terorismus a vyzval k zintenzivnění úsilí o obnovení míru v Sýrii od všech zúčastněných stran. Podle syrské tiskové agentury SANA papež vyjádřil solidaritu syrskému lidu a odsoudil všechny formy extremismu a terorismu. V posledních dnech se také objevili zprávy, že dobyvatelé Aleppa se krutě mstí i na ženách a dětech. 

Ze světa

Británie přijala novou definici antisemitismu, ten v zemi stoupá

ČTK / 13. 12. 2016 0:28

Británie přijala novou definici antisemitismu, ten v zemi stoupá Británie dnes jako jedna z prvních zemí přijala jednotnou definici antisemitismu, oznámila premiérka Theresa Mayová. Londýn tak chce účinněji bojovat s nenávistí motivovanými trestnými činy. V Británii žije pátá největší židovská komunita na světě a počet útoků proti jejím členům se za poslední dva roky zvýšil, informovala agentura Reuters.

Ze světa

Při výbuchu v koptském kostele v Káhiře zahynulo nejméně 25 lidí

ČT / 11. 12. 2016 22:26

Při výbuchu v koptském kostele v Káhiře zahynulo nejméně 25 lidí Nejméně 25 mrtvých si v neděli vyžádal bombový útok, který byl spáchán uvnitř koptského kostela v Káhiře. Dalších 49 lidí výbuch zranil. Informují o tom podle České televize egyptská média. K atentátu se zatím nikdo nepřihlásil. Islámští radikálové ho ale už nadšeně oslavují na internetu.

Domácí zpravodajství

V Číhošti si dnes připomněli umučeného kněze Toufara

Vlastní zpráva / 11. 12. 2016 18:42

V Číhošti si dnes připomněli umučeného kněze Toufara Bohoslužbou, hudebním pásmem a čtením textů si dnes v Číhošti na Havlíčkobrodsku připomněli kněze Josefa Toufara. Toho za minulého režimu umučila komunistická státní bezpečnost. Dnešní akce připomínala 67 let staré události. Tehdy se 11. prosince 1949 na oltáři číhošťského kostela údajně hýbal kříž. Tento fakt komunistický režim použil jako ideologickou propagandu určenou k pošpinění církve. Toufar, jenž byl v Číhošti knězem, zemřel po výsleších státní bezpečnosti. Dnešní bohoslužbu ve stejném kostele vedl plzeňský biskup Tomáš Holub.

Domácí zpravodajství

Betlémské světlo je v Česku, skauti plamínek přivezli z Vídně

Vlastní zpráva / 11. 12. 2016 13:38

Betlémské světlo je v Česku, skauti plamínek přivezli z Vídně Jeden z novodobých symbolů Vánoc, světlo zažehnuté v Betlémě, je už v Česku. Plamínek přivezla čtveřice skautek a skautů rychlíkem z Vídně na brněnské nádraží. V příštích dnech se světlo začne pomalu šířit zemí, hlavní vlnu plánují organizátoři na příští sobotu.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 78)