Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Ministerstvo zahraničí informovalo o dnešním soudu s Petrem Jaškem

Domácí zpravodajství

Ministerstvo zahraničí informovalo o dnešním soudu s Petrem Jaškem

ČTK/red / 14. 11. 2016 18:36

Súdánský soud dnes odročil proces s českým občanem Petrem Jaškem, který byl zadržen loni v prosinci v Súdánu a spolu s trojicí Afričanů čelí obvinění z protistátní činnosti. ČTK to řekla mluvčí českého ministerstva zahraničí Michaela Lagronová. Podle informací Černínského paláci nehrozí Jaškovi trest smrti.

Domácí zpravodajství

Představitelé Ekumenické rady napsali dopis ohledně souzeného misionáře. Dnes má být soud

ERC, red. / 14. 11. 2016 11:13

Představitelé Ekumenické rady napsali dopis ohledně souzeného misionáře. Dnes má být soud Předseda Ekumenické rady církví v ČR Daniel Fajfr a generální sekretářka ERC Sandra Silná napsali za ERC velvyslankyni ČR v Egyptě Veronice Kuchyňové Šmigolové dopis ohledně humanitárního pracovníka Petra Jaška, který je od prosince 2015 vězněný v Súdánu. Jak magazin Christnet informoval v říjnu, Jašek byl obviněn z financování protivládních hnutí v Dárfúru a Jižním Kordofánu. Ve skutečnosti ale  podle organizace Release International pouze chtěl pomoci studentovi z Dárfúru, který utrpěl popáleniny při demonstraci. 

Ze světa

Papež František se sešel s kněžími, kteří opustili kněžskou službu

radivaticana.cz / 12. 11. 2016 15:55

Papež František se sešel s kněžími, kteří opustili kněžskou službu Papež František se sešel s kněžími, kteří opustili kněžskou službu. Učinil tak v rámci tzv. pátků milosrdenství, při kterých během Svatého roku navštěvoval skupiny různým způsobem potřebných či ze života společnosti vyloučených lidí.

Ze světa

Papež odmítl, že by v reformním úsilí v církvi čelil opozici

ČTK / 11. 11. 2016 13:49

Papež odmítl, že by v reformním úsilí v církvi čelil opozici Papež František nesouhlasí s tím, že ve svém reformním úsilí čelí v katolické církvi konfrontaci. Rovněž odmítá, že by měl nějaké odpůrce. Pontifex to řekl v rozhovoru, který poskytl římskému listu la Repubblica.

Domácí zpravodajství

Bohoslužba ve vojenském kostele připomněla válečné veterány

ČTK / 10. 11. 2016 23:22

Bohoslužba ve vojenském kostele připomněla válečné veterány Oběti válek i vojáky, kteří v nich bojovali, dnes připomněla ekumenická bohoslužba ve vojenském kostele svatého Jana Nepomuckého v Praze na Hradčanech. Bohoslužba se konala den před Dnem válečných veteránů. Večer si pak válečné veterány na koncertu Ústřední hudby Armády ČR v Rudolfinu připomněli  i prezidenti Česka a Slovenska Miloš Zeman a Andrej Kiska.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
24%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 55)