Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Jesenický soud povolil obnovu řízení kvůli pedofilnímu případu bývalého kněze

Domácí zpravodajství

Jesenický soud povolil obnovu řízení kvůli pedofilnímu případu bývalého kněze

ČTK / 2. 11. 2016 22:23

Jesenický okresní soud dnes povolil obnovu řízení v případu bývalého katolického kněze Adama Stanislava Kuszaje. Muž byl před pěti lety odsouzen za pohlavní zneužívání svého tehdy šestnáctiletého ministranta. Soud se ke kauze vrátil na základě nových důkazů, podle obhájkyně Kuszaje Zuzany Kožnárkové přinesly nové skutečnosti.

Domácí zpravodajství

Na Dušičky lidé vzpomínají na své blízké i zemřelé bezdomovce

ČTK, apha, red. / 2. 11. 2016 11:54

Na Dušičky lidé vzpomínají na své blízké i zemřelé bezdomovce Lidé dnes vzpomínají na svoje blízké, kteří zemřeli, věřící se scházejí na bohoslužbách za zemřelé. Druhý listopadový den totiž připadá na Památku zesnulých, lidově Dušičky. V tyto dny lidé častěji než jindy navštěvují hřbitovy a hroby svých blízkých, věřící se modlí za zesnulé. Zapálením svíčky na hřbitově se symbolicky prolíná svět živých se světem mrtvých.

Ze světa

Papež sloužil mši pro švédské katoliky

Vlastní zpráva / 1. 11. 2016 22:47

Papež sloužil mši pro švédské katoliky Papež František dnes odsloužil mši na fotbalovém stadionu v jihošvédském městě Malmö, kde se sešlo asi 20.000 členů menšinové římskokatolické církve. Řada přítomných byli přistěhovalci či konvertité.

Domácí zpravodajství

Reformační kamion vyrazil napříč Evropou, dorazí i do Prahy

čce / 1. 11. 2016 17:27

Reformační kamion vyrazil napříč Evropou, dorazí i do Prahy Již pozítří vyjíždí symbolicky ze švýcarské Ženevy tzv. reformační kamion, který má na své cestě po evropských městech připomenout 500. výročí zveřejnění Lutherových tezí, které se považuje za oficiální počátek reformace. Reformační kamion do konce května navštíví celkem 67 míst v 19 státech, aby své putování zakončil symbolicky ve Wittenbergu, kolébce reformace.

Ze světa

V Německu zahájili rok akcí připomínajících začátek reformace

ČTK / 1. 11. 2016 10:15

V Německu zahájili rok akcí připomínajících začátek reformace Evangelická církev v Německu včera slavnostně zahájila rok, během něhož si bude připomínat 500. výročí začátku reformace. Informovala o tom agentura DPA. Slavnostní bohoslužby se dnes konaly kromě hlavního města například i v polabském Wittenbergu, kde působil teolog a reformátor Martin Luther.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 85)