Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Tomáš Halík vyzval k neúčasti na udělování státních vyznamenání 28. října

Domácí zpravodajství

Tomáš Halík vyzval k neúčasti na udělování státních vyznamenání 28. října

Vlastní zpráva / 22. 10. 2016 9:55

Katolický kněz a držitel Templetonovy ceny Tomáš Halík dnes vyzval, aby poté co prezident v souvislosti s návštěvou tibetského vůdce dalajlámi vyškrtl strýce ministra kultury Daniela Hermana pana Jiřího Brady, odmítlli pozvaní letošní účast na udělování státních vyznamenání.

Domácí zpravodajství

Před schůzkou s dalajlamou mne varoval Zeman, řekl Herman pro ČT

ČTK / 21. 10. 2016 23:03

Před schůzkou s dalajlamou mne varoval Zeman, řekl Herman pro ČT Střet mezi Pražským hradem a ministrem kultury Danielem Hermanem (KDU-ČSL) kvůli ministrovu úternímu setkání s dalajlamou má pokračování. Herman dnes v České televizi uvedl, že ho prezident Miloš Zeman osobně vyzval, aby schůzku zrušil, nebo neudělí jeho strýci Jiřímu Bradymu státní vyznamenání.

Ze světa

Nacionalisté na Slovensku chtějí zpřísnit registraci církví

ČTK/red / 21. 10. 2016 20:30

Nacionalisté na Slovensku chtějí zpřísnit registraci církví Vládní nacionalistická Slovenská národní strana (SNS) chce na Slovensku zpřísnit podmínky registrování církví. Svůj návrh zdůvodnila snahou zabránit spekulativním zápisům dalších církví a náboženských společností s cílem získat peníze od státu. Podle opozice návrh je namířen proti muslimské komunitě.

Domácí zpravodajství

Herman: Hrad požadoval zrušení schůzky s dalajlamou

ČTK / 21. 10. 2016 19:57

Herman: Hrad požadoval zrušení schůzky s dalajlamou Hrad vyzval ministra kultury Daniela Hermana (KDU-ČSL), aby zrušil schůzku s dalajlamou nebo prezident Miloš Zeman neudělí jeho strýci státní vyznamenání. ČTK to dnes řekl Herman. Jméno jeho strýce Jiřího Bradyho bylo podle něj na seznamu lidí, které má prezident vyznamenat 28. října.

Domácí zpravodajství

Adam B. Bartoš dostal roční podmínku za protižidovský text v Polné

ČTK / 21. 10. 2016 12:39

Adam B. Bartoš dostal roční podmínku za protižidovský text v Polné Předsedovi Národní demokracie Adamu B. Bartošovi včera Okresní soud v Jihlavě potvrdil roční podmínku s odkladem na dva roky za protižidovský text v Polné. U někdejšího místopředsedy Ladislava Zemánka soud upustil od potrestání. Rozsudek není pravomocný, obhájce si ponechal lhůtu. Oba obžalovaní jsou podle soudkyně Terezy Jedličkové jako spolupachatelé vinni tím, že text, který předtím společně vytvořili, nechali u hrobu Anežky Hrůzové v Polné s úmyslem hanobit židovský národ a vyvolat vůči němu nenávist.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
50%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
24%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 54)