Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Reakce na dalajlamu: Nejvyšší představitelé státu chválí vztahy s Čínou

Domácí zpravodajství

Reakce na dalajlamu: Nejvyšší představitelé státu chválí vztahy s Čínou

ČTK / 18. 10. 2016 20:49

Setkání několika českých politiků s tibetským duchovním vůdcem dalajlamou nejsou výrazem změny oficiální politiky České republiky, uvedli ve společném prohlášení nejvyšší ústavní činitelé země. Považovali by za nešťastné, aby byly takto kýmkoliv vnímány. Vztahy Česka a Číny jsou podle prezidenta, premiéra a předsedů obou komor Parlamentu v posledních letech velmi přínosné.

Domácí zpravodajství

Katolická církev naplnila solidární fond, pomůže z něj slabším diecézím

ČTK / 18. 10. 2016 20:28

Katolická církev naplnila solidární fond, pomůže z něj slabším diecézím Katolická církev poprvé naplnila solidární fond, ze kterého mohou ekonomicky slabší diecéze požádat o příspěvek, například na mzdy. Podle generálního sekretáře České biskupské konference Stanislava Přibyla jde o ukázku toho, že ačkoliv se diecéze snaží dosáhnout ekonomické soběstačnosti, zároveň myslí jedna na druhou a funguje mezi nimi princip solidarity.

Ze světa

Křesťanský pracovník Petr Jašek zatčený v Súdánu stanul před soudem

ČTK / 18. 10. 2016 20:05

Křesťanský pracovník Petr Jašek zatčený v Súdánu stanul před soudem Rozsudek prvoinstančního súdánského soudu nad českým občanem Petrem Jaškem padne možná ještě letos. ČTK to dnes řekla česká velvyslankyně v Káhiře Veronika Kuchyňová Šmigolová, jejíž úřad má působnost také pro Súdán.

Domácí zpravodajství

Českobratrská církev evangelická se ohradila vůči zneužívání pojmu křesťanské hodnoty

e-cirkev.cz /red /ar / 18. 10. 2016 19:56

Českobratrská církev evangelická se ohradila vůči zneužívání pojmu křesťanské hodnoty "Jsme hluboce znepokojeni způsobem, jakým v posledních měsících někteří veřejní činitelé volají po návratu ke „křesťanským hodnotám nebo kořenům“, „semknutí se kolem své křesťanské identity“ nebo „návratu ke svým křesťanským kořenům“. Přijetí zákona o Velkém pátku jako státním svátku se zdůvodňovalo podporou křesťanské identity oproti náporu identit jiných. K návratu ke křesťanským kořenům jako k obraně proti islámskému fundamentalismu vyzval i prezident Miloš Zeman na letošních svatováclavských slavnostech," píše se v oficiálním prohlášení, které vydala Synodní rada církve.

Domácí zpravodajství

Bývalý nejvyšší představitel evangelické církve Ruml se stal potulným kazatelem

Vlastní zpráva / 18. 10. 2016 15:11

Bývalý nejvyšší představitel evangelické církve Ruml se stal potulným kazatelem V neděli 16. října byl v kostele Českobratrské církve evangelické v Krabičících pod Řípem na Roudnicku uveden do úřadu seniorátního faráře Usteckého seniorátu bývalý nejvyšší představitel této církve Joel Ruml. Spolu s Rumlem byla do služby farářky místního sboru instalována Martina Šeráková Vlková.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)