Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Papež zahájil návštěvu Gruzie, v neděli poletí do Ázerbájdžánu

Ze světa

Papež zahájil návštěvu Gruzie, v neděli poletí do Ázerbájdžánu

ČTK / 30. 9. 2016 16:25

Papež František dnes přiletěl do gruzínského hlavního města Tbilisi na dvoudenní návštěvu. Zahájil tak třídenní cestu s mírovým poselstvím do neklidné oblasti Kavkazu, během níž v neděli také zavítá do Ázerbájdžánu.

Ze světa

Alternativní "nobelovku" získají syrské "Bílé helmy" a další obhájci lidských práv

Vlastní zpráva / 29. 9. 2016 13:27

Alternativní Right Livelihood Award, známá také jako alternativní Nobelova cena, cestuje letos do Sýrie, Ruska, Egypta a Turecka. Švédská církev a Right Livelihood Award spolupracují mezinárodně i ve Švédsku. Jmenování bylo zveřejněno 22. září a cenu lauráti obdrží 10. prosince. Tradičně se tak dělo ve švédském Parlamentu, krátce před ceremonií předávání Nobelovy ceny.  

Domácí zpravodajství

Zeman v Boleslavi vyzval k návratu k evropským křesťanským kořenům. Větší potlesk však sklidil Havel

ČTK, red. / 28. 9. 2016 15:19

Zeman v Boleslavi vyzval k návratu k evropským křesťanským kořenům. Větší potlesk však sklidil Havel Prezident Miloš Zeman dnes vyzval k návratu ke křesťanským kulturním kořenům v době, kdy Evropa čelí náporu islámského fundamentalismu. Uvedl to na závěr tradiční poutní mše ve Staré Boleslavi, která byla věnována odkazu svatého Václava.

Ze světa

Zemřel Šimon Peres, bývalý izraelský prezident. Na pohřeb přijede Obama, princ Charles i papež

ČTK,ar / 28. 9. 2016 16:26

Zemřel Šimon Peres, bývalý izraelský prezident. Na pohřeb přijede Obama, princ Charles i papež Ve věku 93 let dnes zemřel bývalý izraelský prezident Šimon Peres. Před dvěma týdny prodělal mrtvici a od té doby byl v kritickém stavu. V úterý se jeho stav prudce zhoršil, lékaři zjistili, že utrpěl nevratné poškození mozku. Peresovi dnes vzdávají hold politici z celého světa. Na páteční pohřeb dorazí mimo jiné americký prezident Barack Obama, britský princ Charles či papež František.

Domácí zpravodajství

Lidé v Česku uctí památku svého patrona Václava

ČTK,ČT,ar / 28. 9. 2016 15:58

Lidé v Česku uctí památku svého patrona Václava Lidé v České republice si dnes při bohoslužbách, poutích i lidových slavnostech připomenou světce a hlavního patrona české země, svatého Václava. Ve Staré Boleslavi se uskuteční tradiční Národní svatováclavská pouť a bohoslužba na Mariánském náměstí, nedaleko kostela, kde byl kníže zavražděn. Do Boleslavi dorazí vedle tisíců věřících a dalších návštěvníků i prezident Miloš Zeman. Státním svátkem je 28. září od roku 2000.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 46)