Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Na vraždu  kněze odpoví francouzští katolíci postem a modlitbami

Ze světa

Na vraždu kněze odpoví francouzští katolíci postem a modlitbami

Vlastní zpráva / 29. 7. 2016 1:03

Pátek 29. července bude pro francouzské katolíky dnem modliteb a půstu za svoji zemi i mír na celém světě, vyzval je k tomu arcibiskup Pontier. Mladé lidi z Francie, přítomné na Světových dnech mládeže, Pontier požádal o prožití páteční křížové cesty s papežem Františkem v tomto duchu.

Domácí zpravodajství

Provinciál dominikánů se distancoval od výroků Norberta Badala

Vlastní zpráva / 28. 7. 2016 14:50

Provinciál dominikánů se distancoval od výroků Norberta Badala Česká dominikánská provincie dnes na svých webových stránkách zveřejnila přeloženou  homilii francouzského kardinála Andreho Vingt-Trois, kterou včera pronesl při mši za oběti teroristického útoku ze Saint-Étienne Du Rouvray. Provinciál dominikánů Benedikt Mohelník se při zveřejnění odkazu na překlad zároveň distancoval od vystoupení osobního tajemníkem pražského arcibiskupa a dominikána Milana Norberta Badala v rozhovoru pro ČT24.

Domácí zpravodajství

Halík: Nejnebezpečnější podhoubí radikalizace v našem světě je šíření předsudků a nenávisti

Vlastní zpráva / 27. 7. 2016 23:28

Halík: Nejnebezpečnější podhoubí radikalizace v našem světě je  šíření předsudků a nenávisti Katolický kněz Tomáš Halík dnes na svých webových stránkách zveřejnil stanovisko k nedávným teroristickým útokům ve Francii. Varuje v něm před šířením předsudků a nenávisti, které považuje za nejnebezpečnější podhoubí radikalizace a terorismu v našem světě.

Ze světa

Deník Le Monde odmítá přispívat k propagandě teroristů

ČTK / 27. 7. 2016 17:39

Deník Le Monde odmítá přispívat k propagandě teroristů Francouzský deník Le Monde nebude zveřejňovat propagandistické dokumenty ani přiznání k atentátům, které vydává Islámský stát. Od útoku v Nice nezveřejňuje fotografie atentátníků, aby zabránil jejich posmrtnému oslavování. O dalších opatřeních, která mají zabránit zviditelňování teroristů, deník uvažuje.

Ze světa

Papež František zahájil pětidenní návštěvu Polska

ČTK / 27. 7. 2016 17:25

Papež František zahájil pětidenní návštěvu Polska Papež František přiletěl dnes odpoledne do jihopolského města Krakov. Zahájil tak svou první návštěvu Polska od nástupu do čela katolické církve před třemi roky. Ještě dnes má v plánu setkání s nejvyššími polskými státními a církevními představiteli. Hlavním bodem jeho pětidenní cesty jsou ale krakovské Světové dny mládeže.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 89)