Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Pražští muslimové odsoudili vraždu kněze, jako hanebný čin

Domácí zpravodajství

Pražští muslimové odsoudili vraždu kněze, jako hanebný čin

ČTK / 27. 7. 2016 9:59

Pražští muslimové odsoudili úterní vraždu katolického kněze v kostele v severní Francii, ke které se přihlásila teroristická organizace Islámský stát (IS). Na svém webu to oznámila Islámská nadace v Praze. Čin se podle nadace příčí pozemským i duchovním zákonům.

Ze světa

Desetitisíce lidí přišly na zahajovací mši Světových dnů mládeže

ČTK / 26. 7. 2016 19:14

Desetitisíce lidí přišly na zahajovací mši Světových dnů mládeže Desetitisíce lidí přišly na zahajovací mši Světových dnů mládežeVelkou mší pod širým nebem za účasti desítek tisíc věřících začaly dnes vpodvečer poblíž centra jihopolského Krakova Světové dny mládeže. Mezi účastníky šestidenní akce, která vyvrcholí nedělní mší, zavítá ve středu papež František.

Ze světa

Ozbrojenci ve Francii napadli kostel, k činu se hlásí IS

ČTK / 26. 7. 2016 18:50

Ozbrojenci ve Francii napadli kostel, k činu se hlásí IS Dva ozbrojenci dnes zavraždili faráře v kostele v severní Francii a zranili další tři lidi, než je policie zastřelila. Jedna ze zraněných osob je v kritickém stavu. K útoku se přihlásila teroristická organizace Islámský stát (IS).

Domácí zpravodajství

Tisíce mladých poutníků se vydávají na cestu, blíží se Světové dny mládeže

cirkev.cz, red, aro / 21. 7. 2016 19:15

Tisíce mladých poutníků se vydávají na cestu, blíží se Světové dny mládeže Ve dnech 25. až 31. července se v polském Krakově konají Světové dny mládeže (SDM), již teď ale vyrážejí na cestu stovky poutníků z celého světa. Mnozí z nich se totiž chtějí zúčastnit už předprogramů, které se konají v různých polských diecézích. Velká část účastníků se také chystá zastavit po cestě v některých významných městech.

Domácí zpravodajství

Mladí křesťané z různých koutů světa se sejdou v Krkonoších

e-cirkev.cz/aro / 21. 7. 2016 17:58

Mladí křesťané z různých koutů světa se sejdou v Krkonoších Již po desáté pořádá letos Českobratrská církev evangelická prázdninový pobyt pro křesťanskou mládež. Internatonal Camp se uskuteční 30. 7.‒7. 8. již tradičně v horském rekreačním středisku ČCE v Herlíkovicích. Kurz je otevřen i zájemcům ze zahraničí, pod jednou střechou se tak potkají věřící z několika zemí Evropy i Asie.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
53%
 
Spíše ano
22%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 83)