Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Papež v červenci navštíví Osvětim, setká se s přeživšími

Ze světa

Papež v červenci navštíví Osvětim, setká se s přeživšími

Vlastní zpráva / 11. 6. 2016 16:58

Papež František navštíví koncem července někdejší nacistický vyhlazovací tábor v Osvětimi. Sejde se i s lidmi, kteří pobyt v táboře přežili, oznámil dnes Vatikán. Papež tak učiní ve dnech 27. až 31. července v rámci cesty do Polska, kde se na Světovém dni mládeže setká s mladými lidmi.

Ze světa

Oslavy 90. narozenin královny Alžběty zahájila bohoslužba. Královna si vyjela i na koni

ČTK / 11. 6. 2016 16:55

Oslavy 90. narozenin královny Alžběty zahájila bohoslužba. Královna si vyjela i na koni Bohoslužba v londýnské katedrále sv. Pavla v pátek zahájila víkend oficiálních oslav 90. narozenin britské královny Alžběty II. V kruhu rodinném panovnice oslavila své narozeniny již 21. dubna. Nynějších tradičních veřejných oslav se účastní i královnin manžel princ Philip, který se dnes dožívá 95 let.

Domácí zpravodajství

Diakonie se vyjádřila k prezidentovu výroku. Ten označil neziskové organizace za pijavice

Vlastní zpráva / 11. 6. 2016 16:47

Diakonie se vyjádřila k prezidentovu výroku. Ten označil neziskové organizace za pijavice Diakonie Českobratrské evangelické vydala jako reakci na slova prezidenta republiky o financování neziskových organizací, tedy k výroku hlavy státu, který „neziskové organizace pokládá za pijavice na státním rozpočtu a na tomto názoru setrvává.“ Text prohlášení přinášíme v plném znění

Domácí zpravodajství

Kostely v Praze i v Brně v noci navštívilo přes 200 tisíc lidí

ČTK / 11. 6. 2016 13:20

Kostely v Praze i v Brně v noci navštívilo přes 200 tisíc lidí Kostely, modlitebny a chrámy dnes v noci jen v pražské arcidiecézi navštívilo téměř 112.000 lidí. Tolik vstupů zaznamenali pořadatelé tradiční Noci kostelů, kdy se dveře chrámů otevírají lidem po setmění a nabízejí vedle modlitby také nevšední zážitky.

Ze světa

Polská katolická církev chce pomoci některým běžencům

ČTK / 10. 6. 2016 14:45

Polská katolická církev chce pomoci některým běžencům Polská katolická církev je pro přijímání uprchlíků z Blízkého východu v Polsku. Agentura Kathpress uvedla, že biskupská konference se dnes na závěr svého zasedání ve Varšavě vyslovila pro to, aby zvláště ohrožení lidé byli letecky přímo přepravováni do Polska, kde by o ně bylo postaráno v rodinách a na farách.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
28%
 
Ne
20%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 39)