Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Synod ČCE řešil finance a psal papeži Františkovi. Modlí se za jeho službu

Domácí zpravodajství

Synod ČCE řešil finance a psal papeži Františkovi. Modlí se za jeho službu

Vlastní zpráva / 22. 5. 2016 23:32

Včera okolo čtvrté odpoledne skončil třídenní synod Českobratrské církve evangelické. Volení poslanci z jednotlivých seniorátů se spolu s povolanými poradci – odborníky na jednotlivé oblasti církevní práce – od čtvrtka zabývali procedurálními záležitostmi a volbami, hovořili na základě předložených zpráv o hospodaření, životě církve i změnách církevních zřízení a řádů.

Domácí zpravodajství

Češi píší Britům – zůstaňte v EU, přidali se i Halík, Malý a Duka

Vlastní zpráva / 21. 5. 2016 22:25

Češi píší Britům – zůstaňte v EU, přidali se i Halík, Malý a Duka Otevřený dopis zaslali osobnosti britského veřejného života, Siru Tomu Stoppardovi, významní Češi. Reagují tak na červnové referendum o setrvání Velké Británie v Evropské unii. Autorem dopisu je Michael Žantovský, mezi signatáři nalezneme kardinála Duku, biskupa Malého nebo profesora a kněze Tomáše Halíka.

Domácí zpravodajství

Papež jmenoval nového pomocného biskupa pro brněnskou diecézi

ČTK / 21. 5. 2016 12:37

Papež jmenoval nového pomocného biskupa pro brněnskou diecézi Papež František dnes ve Vatikánu jmenoval Pavla Konzbula novým pomocným biskupem brněnské diecéze. Nahradí Pavla Esterku, jehož rezignaci papež přijal na konci roku 2013. Konzbul je dosavadní farář u katedrály svatého Petra a Pavla v Brně.

Domácí zpravodajství

Slovenská řádová sestra zemřela po útoku ozbrojenců v Jižním Sudánu

Vlastní zpráva / 21. 5. 2016 10:28

Slovenská řádová sestra zemřela po útoku ozbrojenců v Jižním Sudánu Slovenská řádová sestra, která byla tento týden zraněna při ozbrojeném přepadení v Jižním Sudánu, v pátek svým zraněním podlehla. K incidentu došlo v pondělí, když se sestra Veronika Terézia Racková vracela po odvozu pacienta do nemocnice. Její auto přepadli tři ozbrojenci, při útoku lékařku postřelili.

Domácí zpravodajství

Biskup Malý píše otevřený dopis ministru vnitra a policejnímu prezidentovi

Vlastní zpráva / 20. 5. 2016 0:14

Biskup Malý píše otevřený dopis ministru vnitra a policejnímu prezidentovi Pomocný pražský biskup Václav Malý zaslal 17. května otevřený dopis ministru vnitra Milanu Chovancovi a policejnímu prezidentovi Tomáši Tuhému. Biskup Malý v textu připomíná některé sporné zákroky z poslední doby a varuje před bezmyšlenkovitou horlivostí v práci policie. Zároveň ale uvádí, že bez důvěry v policii se právní stát a demokratická kultura neobejde.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 46)