Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Vyšel italský překlad knihy o

Ze světa

Vyšel italský překlad knihy o "temných letech" Jorgeho Bergolia - Františka

radiovaticana.cz/red. / 11. 5. 2016 21:15

Nakladatelství Áncora Editrice uvádí na trh italský překlad knihy, která vyšla před dvěma lety v Argentině a mapuje „temná léta“ Jorgeho Bergoglia, současného papeže, ale také někdejšího zpovědníka ve městě Córdoba (Gli anni oscuri di Bergoglio. Una storia sorprendente). Jde o druhé přepracování životopisu argentinských novinářů Javiera Cámary a Sebastiána Pfaffena.

Ze světa

Německý kardinál žádá silnější hlas pro místní církve během volby biskupů

Vlastní zpráva / 10. 5. 2016 14:18

Německý kardinál žádá silnější hlas pro místní církve během volby biskupů Podle vlivného německého kardinála jsou navrhovaná jména potencionálních biskupů v římskokatolické církvi vetována “neoprávněnými osobami” ve Vatikánu, žádá proto silnější hlas pro místní církve během volby biskupů.

Domácí zpravodajství

Vláda asi označí návrh komunistického zákona o Hradu za bezpředmětný

ČTK / 9. 5. 2016 18:37

Vláda asi označí návrh komunistického zákona o Hradu za bezpředmětný Za bezpředmětný zřejmě označí vláda návrh poslanců KSČM na zakotvení státního vlastnictví nemovitostí v areálu Pražského hradu zvláštním zákonem. Předloha by se dotkla i březnové dohody o majetkovém vyrovnání mezi Hradem a katolickou církví.

Domácí zpravodajství

Charismatické Brno letos již po sedmadvacáté

red. / 9. 5. 2016 13:23

Charismatické Brno letos již po sedmadvacáté Ve dnech 6.-10. července 2016 brněnské výstaviště opět přivítá účastníky charismatické konference, jejíž motto „Před jeho tváří budeme žít“ je inspirováno slovy z knihy proroka Ozeáše. Již 27. ročník této akce opět organizuje hnutí Katolické charismatické obnovy.

Ze světa

Slovák Figeľ (KDH) je zvláštním zmocněncem EU pro svobodu vyznání

ČTK / 9. 5. 2016 13:17

Slovák Figeľ (KDH) je zvláštním zmocněncem EU pro svobodu vyznání Prvním zvláštním zmocněncem Evropské unie pro podporu svobody vyznání mimo země osmadvacítky se v pátek stal slovenský politik Ján Figeľ. Ve funkci bude zatím sloužit jeden rok. Při příležitosti předání prestižní ceny Karla Velikého papeži Františkovi to v pátek ve Vatikánu oznámil předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 89)