Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Arcibiskup z Canterbury je syn Churchillova tajemníka

Ze světa

Arcibiskup z Canterbury je syn Churchillova tajemníka

ČTK / 9. 4. 2016 12:44

Arcibiskup z Canterbury Justin Welby oznámil, že je biologický syn osobního tajemníka Winstona Churchilla. Vyplývá to z testu DNA, který si nechal udělat.

Domácí zpravodajství

Starokatolíci zvolili novým biskupem Pavla Stránského, nahradí Dušana Hejbala

Vlastní zpráva / 8. 4. 2016 21:27

Starokatolíci zvolili novým biskupem Pavla Stránského, nahradí Dušana Hejbala Dnes byl 49. synodou Starokatolické církve v České republice ve třetím kole volby zvolen biskupem Pavel Benedikt Stránský, který se ujme vedení církve 17. července.  Stránský je od roku 2003 farářem ve Zlíně. Do svého biskupského svěcení bude uváděn jako biskup elekt. Synod se konal v klášteře v Želivě.

Ze světa

Evangelická církev hledá zájemce, kteří by učili české děti na Ukrajině

e-cirkev.cz / 7. 4. 2016 9:47

Evangelická církev hledá zájemce, kteří by učili české děti na Ukrajině Evangelická církev hledá zájemce, kteří by chtěli v létě učit české děti na Ukrajině ve vesnici Bohemka založené českými osadníky. Do Bohemky a sousední Veselinovky každé léto přijíždějí dvě dvojice studentů, které se tři týdny (někdy i více) věnují místním dětem. Pomáhají jim zdokonalovat češtinu, vypráví jim biblické příběhy a hrají si s nimi nebo zpívají. 

Domácí zpravodajství

Zemřel evangelický farář a disident Jan Šimsa

Vlastní zpráva / 7. 4. 2016 9:14

Zemřel evangelický farář a disident Jan Šimsa V úterý 5. dubna zemřel ve věku 86 let doma v rodinném kruhu evangelický farář a bývalý disident - signatář Charty 77 Jan Šimsa. Šimsa naposledy působil na faře v Prosetíně, roku 1991 obdržel od prezidenta Václava Havla Řád T. G. Masaryka za zásluhy o rozvoj demokracie, humanity a lidských práv.

Ze světa

Papež návštíví 16. dubna ostrov Lesbos, chce tak vyjádřit solidaritu s migranty

ČTK / 5. 4. 2016 19:36

Papež návštíví 16. dubna ostrov Lesbos, chce tak vyjádřit solidaritu s migranty Papež František si přeje navštívit Řecko, aby tak upozornil na svízelnou situaci, v níž se v této zemi nacházejí tisíce migrantů prchajících před konflikty. Papež navštíví ostrov Lesbos 16. dubna. Svou návštěvou chce upozornit na svízelnou situaci, v níž se v Řecku nachází na 53 000 běženců. Pomoc uprchlíkům je jednou z priorit Františkova pontifikátu.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)