Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Poslanecká sněmovna má novou kapli

Domácí zpravodajství

Poslanecká sněmovna má novou kapli

ČTK / 29. 3. 2016 16:53

Poslancům začala dnes sloužit nově otevřená kaple v jednom ze sněmovních paláců. Dnes ji slavnostně otevřelo vedení Sněmovny za účasti zástupců církví. Vznikla podle návrhu architekta Josefa Pleskota a náklady na její vznik se pohybovaly kolem 1,5 milionu korun. Podle místopředsedy Sněmovny Jana Bartoška (KDU-ČSL) byla poptávka po kapli dlouhodobá.

Domácí zpravodajství

Tomáš Halík dnes celebruje mši za oběti komunistického režimu v Číně

Vlastní zpráva / 29. 3. 2016 16:20

Tomáš Halík dnes celebruje mši za oběti komunistického režimu v Číně V Akademické farnosti Nejsvětějšího Salvátora bude dnes celebrovat Tomáš Halík mši svatou za oběti komunistického režimu v Číně.

Ze světa

První židovské ghetto vzniklo před 500 lety v Benátkách

ČTK / 29. 3. 2016 10:46

První židovské ghetto vzniklo před 500 lety v Benátkách První židovské ghetto, uzavřená čtvrť města, kde směli žít jen Židé, vzniklo před 500 lety, 29. března 1516, v italských Benátkách. Benátský senát se ten den usnesl, že židovské obyvatelstvo města by mělo být soustředěno do čtvrti Ghetto Nuovo (někdy vykládáno jako Nová slévárna). Nežidovským obyvatelům tam bylo zakázáno žít a naopak Židům nebylo dovoleno žít nikde jinde. Tak se zrodila první uzavřená židovská čtvrť na světě, neboli ghetto.

Ze světa

Zemřela zakladatelka katolické televize EWTN matka Angelica

ČTK / 29. 3. 2016 9:46

Zemřela zakladatelka katolické televize EWTN matka Angelica Ve Spojených státech v neděli zemřela zakladatelka celosvětové katolické televizní sítě EWTN matka Angelica, bylo ji 92 let. Dnes o tom informovala stanice BBC. 

Ze světa

Kardinál Schönborn dementoval informaci o smrti kněze Thomase Uzhunnalilho uneseného v Jemenu

Vlastní zpráva / 27. 3. 2016 23:54

Kardinál Schönborn dementoval informaci o smrti kněze Thomase Uzhunnalilho uneseného v Jemenu Podle rakouského rozhlasu ORF vídeňský arcibiskup kardinál Schönborn ve své promluvě o Velké noci oznámil, že saleziánský kněz indického původu P. Thomas Uzhunnalil (56) byl na Velký pátek v Jemenu ukřižován islamisty, kteří jej začátkem března unesli z domu pro seniory v Adenu vedeném sestrami Matky Terezy.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 77)