Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Sebevražedný útok v pákistánském Láhauru si vyžádal řadu obětí mezi křesťany

Ze světa

Sebevražedný útok v pákistánském Láhauru si vyžádal řadu obětí mezi křesťany

ČTK / 27. 3. 2016 22:11

Přinejmenším 65 mrtvých a více než 280 zraněných si dnes vyžádal útok sebevražedného atentátníka ve městě Láhaur na severovýchodě Pákistánu. S odvoláním na představitele vlády provincie Paňdžáb pro zdravotnictví o tom informovala agentura Reuters. K útoku se přihlásilo islamistické hnutí Taliban. Mezi oběťmi prý může být řada křesťanů, kteří slavili Velikonoce. České ministerstvo zahraničí útok na twitteru odsoudilo.

Ze světa

František ve svém velikonočním poselství vyzval svět k míru, milosrdenství a vzájemnému respektu

ČTK / 27. 3. 2016 14:52

František ve svém  velikonočním poselství vyzval svět k míru, milosrdenství a vzájemnému respektu Papež František dnes ve svém tradičním velikonočním poselství vyzval svět k míru, milosrdenství a vzájemnému respektu. Krátce před požehnáním Městu a světu (Urbi et orbi) na Svatopetrském náměstí se přimlouval za poskytnutí pomoci imigrantům, vyslovil se pro urovnání konfliktů v Sýrii i v dalších zemích a odmítl teroristické útoky, z nichž nejnovější tento týden zasáhly Brusel. Vše proběhlo za mimořádných bezpečnostních opatření.

Ze světa

František při velikonoční vigilii: bez Zmrtvýchvstalého bychom byli jen mezinárodní strukturou

čtk/redakce / 27. 3. 2016 0:20

František při velikonoční vigilii: bez Zmrtvýchvstalého bychom byli jen mezinárodní strukturou Papež František dnes za přítomnosti tisíců věřících odsloužil v bazilice svatého Petra velikonoční vigilii a pokřtil dvanáct lidí ze šesti zemí světa. Dnešní bohoslužba připomíná křesťanům zmrtvýchvstání Ježíše Krista. Papež ve svém kázání vyzval věřící, aby nenechali "temnotu a strach" ovládat jejich srdce.

Ze světa

Polský kněz kritizoval víru Poláků odmítajících uprchlíky

ČTK / 26. 3. 2016 19:04

Polský kněz kritizoval víru Poláků odmítajících uprchlíky Stovky urážek na internetu sklidil polský kněz, který si troufl krajanům vytknout, že jejich víra za nic nestojí, když odmítají pomoci uprchlíkům. O případu informoval list Gazeta Wyborcza. "Katolický národ ústy své premiérky řekl: nula uprchlíků v naší zemi. O pár dnů později půjde do kostela plakat nad Ježíšovým křížem a o den později si zazpívá velikonoční aleluja. Taková víra za nic nestojí," poznamenal krakovský jezuita Grzegorz Kramer na sociální síti.

Ze světa

Na Filipínách si připomněli Velký pátek přibitím na kříž

ČTK / 26. 3. 2016 18:50

Na Filipínách si připomněli Velký pátek přibitím na kříž Několik desítek lidí se dnes na Filipínách nechalo přibít na kříž při tradičním rituálu, jímž si každoročně tamní věřící připomínají ukřižování Ježíše Krista na Velký pátek. Informovala o tom agentura AFP. Katolická církev tento krvavý rituál neschvaluje, ale respektuje ho.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 77)