Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Úřad zrušil vydání pozemků v Březiněvsi maltézským rytířům

Domácí zpravodajství

Úřad zrušil vydání pozemků v Březiněvsi maltézským rytířům

Vlastní zpráva / 8. 3. 2016 9:32

Státní pozemkový úřad zrušil rozhodnutí své pražské pobočky, díky nimž získal řád maltézských rytířů lukrativní pozemky v Praze Březiněvsi. Napsal to dnes deník Právo, kterému to potvrdila mluvčí úřadu Monika Machtová. Pražská pobočka úřadu v listopadu rozhodla o vydání 46 z požadovaných 180 hektarů pozemků, jejich hodnota se odhaduje na miliardy korun.

Ze světa

Papež 15. března podepíše dekret pro svatořečení Matky Terezy

čtk/redakce / 7. 3. 2016 17:16

Papež 15. března podepíše dekret pro svatořečení Matky Terezy Papež František podepíše 15. března dekret pro svatořečení Matky Terezy a týž den zřejmě oznámí i datum, kdy tuto katolickou misionářku prohlásí za svatou. Informovala o tom agentura ANSA. Cestu ke svatořečení Matky Terezy otevřel papež loni v prosinci, když uznal zázrak jí přisuzovaný. Média považují za nejpravděpodobnější datum svatořečení 4. září, den před výročím jejího úmrtí v roce 1997.

Domácí zpravodajství

Evangelíci spolu s Člověkem v tísni pořádají již tradiční Den pro Kubu

Vlastní zpráva / 7. 3. 2016 10:28

Evangelíci spolu s Člověkem v tísni pořádají již tradiční Den pro Kubu Českobratrská církev evangelická a nevládní nezisková organizace Člověk v tísni pořádají v pátek 18. března další Den pro Kubu s podtitulem Kuba – flirt se svobodou?Akce bude zahájena v 17:30 hodin průvodem z Křižovnického náměstí v Praze přes Karlův most. Následný program začne v 18:15 bohoslužbou a panelovou diskuzí v kostele sv. Tomáše (Josefská 8). Hlávním hostem je Rosa Maria Payá – kubánská aktivistka podporující demokracii na Kubě.

Ze světa

V Jemenu zavraždili sestry Matky Terezy

Vlastní zpráva / 6. 3. 2016 0:06

V Jemenu zavraždili sestry Matky Terezy

Podle zpravodajského serveru z katolického světa RC Monitor, byly v Jemenu v pátek 4. března zavražděny čtyři sestry misionářky. Spolu s nimi bylo zabito 12 jejich spolupracovníků a svěřenců. Kněz pocházející z Indie, který žil při jejich klášteře, byl unesen. Sestry z kongregace založené bl. Matkou Terezou z Kalkaty byly posledními misionářkami, které zůstaly v Jemenu. Všechny ostatní ženské řády a kongregace ze země odešly kvůli poslednímu konfliktu.    

Ze světa

Držitelem Templetonovy ceny za rok 2016 je Jonathan Sacks

cirkev.cz / 4. 3. 2016 19:28

Držitelem Templetonovy ceny za rok 2016 je Jonathan Sacks Templetonova nadace oznámila, že nositelem Templetonovy ceny za rok 2016 se stává lord Jonathan Sacks, bývalý vrchní rabín Britského Commonwelthu, významný židovský myslitel i autor. Cenu získává  za zásluhy o šíření tolerance a dialogu mezi náboženstvími. Slavnostní předání ceny se bude konat 26. května 2016 v Londýně.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 74)