Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Papež zrušil audience, leží s vysokými teplotami

Ze světa

Papež zrušil audience, leží s vysokými teplotami

ČTK / 25. 2. 2016 21:38

Papež František musel dnes zrušit všechny naplánované audience a ulehnout s vysokými teplotami. Informoval o tom vatikánský mluvčí Federico Lombardi. Devětasedmdesátiletý papež je podle Lombardiho "mírně indisponován", ale není to prý nic vážného.

Domácí zpravodajství

Vladimír Sáňka u soudu odmítl vinu kvůli radikální muslimské knize

ČTK / 24. 2. 2016 18:35

Vladimír Sáňka u soudu odmítl vinu kvůli radikální muslimské knize Bývalý předseda pražské muslimské obce Vladimír Sáňka se necítí vinen v případu šíření radikální islámské knihy. Při výpovědi u soudu, který se dnes začal jeho případem zabývat, obžalobu odmítl a řekl, že obvinění je vymyšlené. Kauza vypukla po předloňském zásahu v pražských muslimských centrech.

Domácí zpravodajství

Na sídlišti Brno-Lesná vyroste futuristický kostel

ČTK / 24. 2. 2016 9:15

Na sídlišti Brno-Lesná vyroste futuristický kostel Římskokatolická farnost na brněnském sídlišti Lesná chce příští rok začít se stavbou nového kostela v Nezvalově ulici. Má hotový projekt, čeká na změnu územního rozhodnutí a vyřízení stavebního povolení. Kostel s kruhovým půdorysem a samostatně stojící věží navrhl architekt Marek Štěpán, jenž na sakrálních stavbách pracuje opakovaně. Kostel pojme 400 lidí.

Domácí zpravodajství

Národní galerie vydá Madonu z Veveří. Diecézní muzeum Brno rozhodnutí vítá

ČTK / 22. 2. 2016 10:35

Národní galerie vydá Madonu z Veveří. Diecézní muzeum Brno rozhodnutí vítá Národní galerie v Praze (NG) vydá v nejbližším možném termínu obraz Madona z Veveří farnosti Veverská Bítýška, které dílo patří podle rozhodnutí soudu. V příštím týdnu se galerie s farností dohodne na termínu převozu deskové malby. ČTK to v pátek řekla mluvčí NG Tereza Ježková. Diecézní muzeum Brno, kde bude obraz vystavený, rozhodnutí galerie vítá.

Ze světa

Papež vyzval k celosvětovému zákazu trestů smrti

ČTK / 21. 2. 2016 17:45

Papež vyzval k celosvětovému zákazu trestů smrti Papež František dnes vyzval k celosvětovému zákazu trestů smrti. Přikázání "nezabiješ" platí stejně tak pro nevinné jako pro vinné, zdůraznil před desítkami tisíc lidí, kteří se shromáždili na Svatopetrském náměstí ve Vatikánu.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
50%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
24%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 54)