Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Papež odsoudil zneužívání mexických indiánů

Ze světa

Papež odsoudil zneužívání mexických indiánů

ČTK / 16. 2. 2016 15:36

Papež František dnes odsoudil způsob, jakým byli mexičtí indiáni po celá staletí využíváni, i jejich vyloučení ze společnosti. Svět by se podle něj naopak měl poučit z jejich kultury a z jejich hluboké úcty k "matce přírodě". Papež se tak vyjádřil při bohoslužbě, kterou sloužil zejména pro původní obyvatele země v San Cristóbalu de Las Casas v nejchudším mexickém státě Chiapas.

Ze světa

Světový den mládeže očekává více než půl milionu poutníků

ČTK / 16. 2. 2016 8:57

Světový den mládeže očekává více než půl milionu poutníků Téměř 600.000 poutníků se už předběžně přihlásilo na Světový den mládeže, který se uskuteční mezi 25. a 31. červencem v Krakově. Organizátoři předpokládají, že využijí pomoci až 15.000 dobrovolníků pro organizaci této několikadenní akce.

Domácí zpravodajství

Část obyvatel Smilovic křesťanské uprchlíky v obci nechce, my je tu nechceme, skandovali

ČTK / 16. 2. 2016 8:30

Část obyvatel Smilovic křesťanské uprchlíky v obci nechce, my je tu nechceme, skandovali Bouřlivý průběh mělo včera jednání zastupitelstva ve Smilovicích na Frýdecko-Místecku, kam by už v pátek měla přicestovat první skupina iráckých křesťanských uprchlíků.

Ze světa

BBC poodhaluje osobní korespondenci bývalého papeže Jana Pavla II.

ČTK / 15. 2. 2016 10:14

BBC poodhaluje osobní korespondenci bývalého papeže Jana Pavla II. Stanice BBC v dokumentu poodhaluje soukromí bývalého papeže Jana Pavla II. Zveřejňuje část jeho korespondence a fotografií, které 30 let uchovávala polská národní knihovna a které dokumentují vztah Jana Pavla s vdanou americkou filozofkou polského původu Annou-Teresou Tymienieckou. BBC upozornila, že nic nenaznačuje, že Jan Pavel II. porušil celibát.

Domácí zpravodajství

Před čtyřiceti léty zemřel humanista a zachránce ohrožených dětí Přemysl Pitter

ČTK / 15. 2. 2016 10:09

Před čtyřiceti léty zemřel humanista a zachránce ohrožených dětí Přemysl Pitter Přemysl Pitter, od jehož úmrtí uplynulo dnes 15. února 40 let, byl laickým kazatelem, publicistou a sociálním pracovníkem. Ve známost vešel zejména tím, že v průběhu druhé světové války a těsně po ní pomáhal židovským a německých dětem. Někdy bývá označován i jako "český Nicholas Winton". V 50. letech Pitter emigroval, v exilu spolupracoval s rozhlasovými stanicemi BBC a Svobodná Evropa. Zemřel v roce 1976 ve švýcarském Curychu.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
53%
 
Spíše ano
22%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 83)