Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Evangelíci a křesťanští ekologové vyzývají k netradičnímu půstu bez aut

Domácí zpravodajství

Evangelíci a křesťanští ekologové vyzývají k netradičnímu půstu bez aut

ČCE / 9. 2. 2016 10:51

V době předvelikonočního půstu si lidé mohou zkusit poznat hranice svých možností a postít se i netradičním způsobem. Nabádají k tomu organizátoři akce Autopůst - čtyřicet dní bez auta. „Autopůst je jiná forma půstu, je impulsem k zamyšlení nad naším přístupem k životnímu prostředí, můžeme tak spoluvytvářet budoucnost, která si více váží života na Zemi,“ popsal smysl iniciativy její organizátor Marek Drápal.

Ze světa

Kirilla prý k setkání s papežem přiměla situace uvnitř pravoslaví

ČTK / 8. 2. 2016 22:18

Kirilla prý k setkání s papežem přiměla situace uvnitř pravoslaví Hlavu ruské pravoslavné církve, moskevského patriarchu Kirilla, k očekávané schůzce s papežem Františkem přiměla snaha upevnit si postavení tváří v tvář rivalitě s konstantinopolským patriarchátem a hrozbě ztráty ukrajinské církve.

Domácí zpravodajství

Do Česka v pátek přiletěla druhá skupina uprchlíků z Iráku

ČTK / 6. 2. 2016 16:11

Do Česka v pátek přiletěla druhá skupina uprchlíků z Iráku Na Letišti Václava Havla v Praze včera odpoledne přistála druhá skupina křesťanských uprchlíků z Iráku. Jde o čtyři rodiny, které mají 17 členů. Mezi nimi je devět dětí. Do Česka by v příštích týdnech mělo přesídlit celkem 153 iráckých křesťanů.

Ze světa

Papež se poprvé v historii setká s moskevským patriarchou

ČTK / 5. 2. 2016 13:40

Papež se poprvé v historii setká s moskevským patriarchou Papež František se příští pátek setká s patriarchou ruské pravoslavné církve Kirillem. Dnes to bylo souběžně oznámeno ve Vatikánu a v Moskvě. První schůzka nejvlivnějších představitelů obou církví v dějinách se uskuteční na Kubě, kde budou v té době oba církevní činitelé na návštěvě. Podle expertů jde o zásadní krok k překonání rozporů, které obě významné světové církve dělí už tisíc let.

Ze světa

Australské kostely nabídly pomoc migrantům, jimž hrozí vyhoštění

ČTK / 5. 2. 2016 9:43

Australské kostely nabídly pomoc migrantům, jimž hrozí vyhoštění Australské kostely nabídly, že poskytnou útočiště žadatelům o azyl, kterým hrozí vypovězení do detenčního centra na ostrově Nauru v Tichém oceánu. Představitelé církve tak reagovali na středeční rozhodnutí australského Nejvyššího soudu, který potvrdil, že vládní politika umožňující držení migrantů v zařízeních mimo australské území je v souladu s ústavou.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
50%
 
Spíše ano
27%
 
Ne
20%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 40)