Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Obama při návštěvě americké mešity kritizoval útoky na islám

Ze světa

Obama při návštěvě americké mešity kritizoval útoky na islám

ČTK / 5. 2. 2016 9:38

Americký prezident Barack Obama při středeční návštěvě mešity v Baltimore kritizoval jako neomluvitelné útoky některých politiků proti muslimům a islámu. Prohlásil, že útok proti jedné víře je útokem proti všem náboženstvím. Obama navštívil americkou mešitu ve funkci prezidenta vůbec poprvé.

Ze světa

U Zdi nářků vznikne zóna pro společnou modlitbu žen a mužů

ČTK / 3. 2. 2016 10:18

U Zdi nářků vznikne zóna pro společnou modlitbu žen a mužů U Zdi nářků v Jeruzalémě vznikne zóna pro společnou modlitbu mužů a žen.  Vláda premiéra Benjamina Netanjahua tak rozhodla ke konci ledna. Dosud se zástupci obou pohlaví směli u nejposvátnějšího místa judaismu modlit pouze odděleně, informovaly světové agentury.

Domácí zpravodajství

Do Česka brzy přiletí další křesťanští uprchlíci z Iráku

ČTK / 2. 2. 2016 18:09

Do Česka brzy přiletí další křesťanští uprchlíci z Iráku Koncem týdne by do Česka měla přiletět druhá skupina křesťanských uprchlíků z Iráku. Mělo by jít o 22 lidí. Na svém webu to uvedl Nadační fond Generace 21, který se na přesídlení uprchlíků podílí. Jeho pracovníci zároveň v Irbílu připravují příjezd dalších šedesáti uprchlíků, který by mohl být na konci února a v březnu.

Domácí zpravodajství

Charita: K chudobě přispívá předlužení či malá minimální mzda

ČTK / 2. 2. 2016 17:55

Charita: K chudobě přispívá předlužení či malá minimální mzda Největším problémem chudých lidí v Česku je předlužení, dlouhodobá nezaměstnanost, nemožnost získat běžné bydlení a nižší minimální mzda než dávky. Vyplývá to z výsledků zprávy Charity ČR o stavu v Česku - Caritas Cares ČR 2015, kterou dnes představili její autoři.

Ze světa

Mexiko: Na setkání s papežem vydáno skoro milion vstupenek

ČTK / 2. 2. 2016 7:10

Mexiko: Na setkání s papežem vydáno skoro milion vstupenek Mexická církev zveřejnila informace k návštěvě papeže Františka, který do této latinskoamerické země zavítá za necelé dva týdny. Vydáno bylo téměř 900.000 vstupenek, které budou farnosti zdarma rozdělovat mezi farníky, aby se s nimi mohli zúčastnit akcí s Františkem.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
50%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
24%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 54)