Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Dohoda o vydání památek na Hradě církvi bude až v únoru

Domácí zpravodajství

Dohoda o vydání památek na Hradě církvi bude až v únoru

ČTK / 29. 1. 2016 10:50

Dohoda o vydání nemovitostí na Pražském hradě katolické církvi nebude podepsána do konce ledna, jak se obě strany dohodly loni ve společném memorandu. Prezident Miloš Zeman a kardinál Dominik Duka se dnes shodli na tom, že by smlouvu mohli uzavřít do 26. února.

Domácí zpravodajství

Tříkrálová sbírka opět rekordní - necelých 96 milionů Kč

charita.cz/red / 28. 1. 2016 16:04

Tříkrálová sbírka opět rekordní - necelých 96 milionů Kč Již tradiční Tříkrálová sbírka vynesla letos necelých 96 milionů korun. Uvedla to na svém webu Charita Česká republika. Obavy, že ji poškodí negativní kampaň českých nacionalistů, se nepotvrdily.

Domácí zpravodajství

Ústavní stížnost kvůli restitucím na okraji Prahy nebude

ČTK / 28. 1. 2016 15:51

Ústavní stížnost kvůli restitucím na okraji Prahy nebude Praha nepodá ústavní stížnost proti rozhodnutí pozemkového úřadu, který v rámci majetkového vyrovnání s církvemi vydal řádu maltézských rytířů pozemky v Březinevsi. Rozhodlo o tom dnes pražské zastupitelstvo, které nepodpořilo návrh starosty Březiněvsi Jiřího Haramula (ANO).

Domácí zpravodajství

V Brně bude konference o nevyslyšených modlitbách

Vlastní zpráva / 28. 1. 2016 11:28

V Brně bude konference o nevyslyšených modlitbách Tým koordinátorů Modliteb 24‐7 v České republice připravuje konferenci, na niž zve všechny křesťany, kteří ve svém životě mají zkušenost s modlitbou, jež zůstala bez viditelné Boží reakce. Modlitby 24‐7 jsou mezinárodním a mezicírkevním modlitebním hnutím odkazujícím se na Moravské bratry. V České republice jsou reprezentovány sítí modlitebních místností a lidí, kteří se zapojují do modlitebních řetězců. Hnutí vzniklo v Anglii v roce 1999.

Domácí zpravodajství

CVVM: Již druhý průzkum potvrzuje oblibu Františka u Čechů

ČTK / 27. 1. 2016 17:44

CVVM: Již druhý průzkum potvrzuje oblibu Františka u Čechů Mezi politickými osobnostmi se největší důvěře u Čechů těší papež František a prezident Miloš Zeman.  Vyplývá to z průzkumu Centra pro výzkum veřejného mínění (CVVM). Podobný průzkum zveřejnila v úterý také agentura STEM, jeho výsledky se příliš neliší.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)