Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Bagdádský biskup doufá po Ramádí v brzké vysvobození Mosulu

Ze světa

Bagdádský biskup doufá po Ramádí v brzké vysvobození Mosulu

ČTK / 1. 1. 2016 20:53

Chaldejský pomocný biskup Bagdádu Šlemon Vardúní vyjádřil naději, že po pondělním vysvobození iráckého města Ramádí iráckými ozbrojenými složkami z rukou bojovníků radikálního Daesh dojde brzy i na největší severoirácké město Mosul. Informoval o tom vatikánský rozhlas.

Ze světa

Papež burcoval proti lhostejnosti a falešné neutralitě

ČTK / 1. 1. 2016 20:30

Papež burcoval proti lhostejnosti a falešné neutralitě Papež František ve svém prvním poselství v novém roce zdůraznil, že nastal čas skoncovat s lhostejností a "falešnou neutralitou" vůči nespravedlnosti, pronásledování, válkám a bídě, které postihují mnoho lidí na světě.

Ze světa

Američtí Židé dostanou první košer marihuanu

ČTK / 1. 1. 2016 8:08

Americká firma Vireo Health má již brzy začít nabízet marihuanu pro lékařské použití s certifikátem košer. Podle firmy její zdravotnické produkty z konopí, které nejsou určené pro kouření, získaly od Ortodoxní unie certifikát jako vyhovující podle zákona ortodoxních židů, který povoluje nebo zakazuje určitá jídla. Je to vůbec poprvé, kdy lékařské konopí získalo košer certifikát, uvedla agentura AP.

Domácí zpravodajství

Prezident vrací modrou knížku a jde bojovat do Sýrie. Kaplanem jednotky bude Duka

Neparlamentnilisty.cz / 31. 12. 2015 23:17

Prezident vrací modrou knížku a jde bojovat do Sýrie. Kaplanem jednotky bude Duka Prezident Zeman se rozhodl vrátit modrou knížku a půjde bojovat proti Daesh / tzn. „ti kdo rozsévají svár –pozn.red./. „Zdůrazňují, Daesh, ne proti tzv. Islámskému státu. To je zcela falešný umělý název.Ta organizace nemá s Islámem nic společného. O Vánocích jsme o tom přemýšleli s docentem Konvičkou, který se též na můj návrh rozhodl přejmenovat svůj Blok proti Islámu na Blok proti Daesh“, uvedl Zeman exklusivně pro Christnet.

Výběr Christnetu

Plzeň má nového biskupa. Do Varů a Vrchlabí nastoupí Konzal a Ruml. Kašparů je monsignorem

vatikanská agentura Urna / 31. 12. 2015 23:16

Plzeň má nového biskupa. Do Varů a Vrchlabí nastoupí Konzal a Ruml. Kašparů je monsignorem Novým plzeňským biskupem byl Svatým otcem jmenován  Mons. Vladimír Málek. Dalšího z biskupů Ing. Jana Konzala ustanovil v nově vytvořené diecézi s centrem v Karlových Varech. Papež též využil změnu ve vedení Českobratrské církve evangelické a do další nové diecéze s centrem ve Vrchlabí jmenoval biskupem emeritního seniora ČCE Joela Rumla. Jeho sekretářem se stal Pavel Stolař. A těsně před půlnocí přišla dobrá zpráva i pro sběratele titulů Maxe Kašparů, který bude konečně i monsignorem.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
22%
 
Ne
24%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 76)