Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Europoslanci: Zeman veřejně podpořil fašizující hnutí

Domácí zpravodajství

Europoslanci: Zeman veřejně podpořil fašizující hnutí

ČTK / 19. 11. 2015 21:47

Vystoupení prezidenta Miloše Zemana na Albertově u příležitosti výročí 17. listopadu se podle pětice europoslanců vzdaluje demokratickým hodnotám. Hlavě státu v dopise, který má ČTK k dispozici, vyčítají mimo jiné veřejnou podporu fašizujícímu hnutí, jak označují Blok proti islámu, jehož zástupci se úterní akce také účastnili.

Domácí zpravodajství

Terorismus nemá náboženství, shodli se u Salvátora zástupci tří náboženství

ČTK / 19. 11. 2015 21:43

Terorismus nemá náboženství, shodli se u Salvátora zástupci tří náboženství Terorismus nemá náboženství, shodli se včera zástupci křesťanství, islámu a judaismu v pražském kostele Nejsvětějšího Salvátora. Setkání svolali kvůli nynějšímu teroru ve Francii a migrační vlně v Evropě. Společnosti hrozí podle nich radikalizace názorů a právě v této době je nutné ukázat jednotu tří náboženství.

Ze světa

Muslimská obec ve Francii vyzvala mešity k odsouzení teroru

ČTK / 18. 11. 2015 14:10

Muslimská obec ve Francii vyzvala mešity k odsouzení teroru Francouzská rada muslimského vyznání (CFCM) vypracovala pro všech asi 2500 mešit ve Francii prohlášení, které jednoznačně odsuzuje veškeré formy násilí a terorismu. Text má podle agentury AFP zaznít při tradičních pátečních modlitbách.

Domácí zpravodajství

Dienstbier: Zeman pomáhá vytvářet podhoubí pro fašizaci společnosti. Kritický je i Pelikán

ČTK / redakce / 18. 11. 2015 14:07

Dienstbier: Zeman pomáhá vytvářet podhoubí pro fašizaci společnosti. Kritický je i Pelikán Prezident Miloš Zeman pomáhá vytvářet podhoubí pro fašizaci české společnosti, je přesvědčen ministr pro legislativu a lidská práva Jiří Dienstbier (ČSSD). Některé výroky hlavy státu jsou xenofobní a islamofobní a vytvářejí ve společnosti strach, řekl dnes Dienstbier v rozhovoru ČTK.

Domácí zpravodajství

V sobotu bude uvedena do služby nová synodní rada evangelické církve

e-cirkev/redakce / 18. 11. 2015 9:48

V sobotu bude uvedena do služby nová synodní rada evangelické církve V sobotu 21. listopadu se uskuteční mimořádné jednání synodu Českobratrské církve evangelické. Bude se odehrávat od devíti hodin dopoledne v prostorách Evangelické teologické fakulty Univerzity Karlovy v Praze. Ve stejný den od půl třetí odpoledne budou následovat slavnostní bohoslužby v kostele Českobratrské církve evangelické U Salvátora (Salvátorská 1, Praha), při nichž bude do funkce jmenována nová synodní rada.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 74)