Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Na zdech německých kostelů se objevují nápisy

Ze světa

Na zdech německých kostelů se objevují nápisy "Byl tu Luther"

ČTK / 2. 11. 2015 19:43

Na zdech německých kostelů a dalších budov se objevují nápisy "Byl tu Luther". V tomto případě to ale není práce vandalů, ale jedna z prvních oficiálních připomínek nadcházejícího pětistého výročí začátku náboženské reformace v Německu. Nápisy mají přiblížit méně známá místa působení církevního reformátora Martina Luthera.

Ze světa

Vatikán vyšetřuje únik tajných dokumentů, dva zatčení

ČTK / 2. 11. 2015 19:29

Vatikán vyšetřuje únik tajných dokumentů, dva zatčení Ve Vatikánu se nejspíš schyluje k další aféře s odcizením důvěrných interních dokumentů podobné případu Vatileaks z roku 2012, v němž byl za únik informací odsouzen komorník tehdejšího papeže Benedikta XVI. Prokuratura obvinila dva členy papežské komise, že se nabourali do počítače hlavního auditora, který měl dohlížet na transparentnost hospodaření církevního státu.

Ze světa

Evangelíci si připomněli Den reformace

Vlastní zpráva / 2. 11. 2015 12:26

Evangelíci si připomněli Den reformace Evangelické církve si v sobotu 31. října připomněly Den reformace, který  připomíná výročí počátku německé reformace. V některých spolkových zemích Německa (např. v sousedním Sasku) je to státem uznaný svátek. Tento den předchází dalším svátkům, které připadající na počátek listopadu: svátek Všech svatých a tzv. "Dušičky". Ty spíše vycházejí z katolické tradice, ale úcta ke svědkům víry a k památce zemřelých je blízká i věřícím jiných tradic.

Domácí zpravodajství

Vzpomínka na všechny věrné zemřelé

apha.cz / 2. 11. 2015 12:19

Vzpomínka na všechny věrné zemřelé Královská kolegiátní kapitula sv. Petra a Pavla na Vyšehradě zve na slavnostní bohoslužbu věnovanou památce zesnulých, kterou bude v pondělí 2. listopadu 2015 od 18.00 hodin v bazilice sv. apoštolů Petra a Pavla na Vyšehradě sloužit pražský arcibiskup kardinál Dominik Duka OP.

Ze světa

Soud v Paříži osvobodil aktivistky Femen ve věci provokace v Notre-Dame

ČTK / 29. 10. 2015 20:08

Soud v Paříži osvobodil aktivistky Femen ve věci provokace v Notre-Dame  Odvolací soud v Paříži dnes potvrdil osvobozující rozsudek nad osmi členkami radikálního hnutí Femen, které se předloni na oslavu rezignace papeže Benedikta XVI. svlékly do půl těla v pařížském chrámu Notre-Dame a podle žalobců poškodily jeden z jeho zvonů.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
26%
 
Ne
19%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 42)