Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Kalifornie uzákonila asistovanou sebevraždu

Ze světa

Kalifornie uzákonila asistovanou sebevraždu

radiovaticana.cz / 9. 10. 2015 6:55

„Hluboce pomýlený čin a tragédie pro lidský život“, těmito slovy hodnotí Biskupská konference Spojených států amerických uzákonění asistované sebevraždy v Kalifornii. Zákon, který před dvěma dny podepsal guvernér Jerry Brown, vstoupí v platnost v příštích měsících.

Domácí zpravodajství

Charitní web registruje stovky nabídek pomoci, klíčové je bydlení

ČTK / 9. 10. 2015 6:43

Charitní web registruje stovky nabídek pomoci, klíčové je bydlení Za dva týdny fungování charitní webové databáze nabídlo svoji pomoc uprchlíkům více než 450 lidí a subjektů z celé země. V nabídkách převažuje oblečení pro děti i dospělé, potraviny, pomoc s výukou jazyků a s úřady, ubytovací kapacity, ale i obyčejné doprovázení lidí při pobytu v Česku.

Domácí zpravodajství

Vrchní zemský rabín Sidon je potvrzen ve své funkci

ČTK / 8. 10. 2015 5:05

Vrchní zemský rabín Sidon je potvrzen ve své funkci  Vrchní zemský rabín Karol Sidon byl včera potvrzen ve funkci. V uplynulých dvanácti měsících čerpal na vlastní žádost dovolenou, aby vyřešil své rodinné záležitosti. "To se stalo a dnes (ve středu) byl na zasedání Rady Federace židovských obcí tajným hlasováním ve funkci potvrzen," řekl ČTK po jednání tajemník federace Tomáš Kraus.

Domácí zpravodajství

Do rekonstruovaného kostela sv. Jakuba v Brně se vrátí farníci

ČTK / 8. 10. 2015 5:02

Do rekonstruovaného kostela sv. Jakuba v Brně se vrátí farníci Do rekonstruovaného kostela svatého Jakuba v centru Brna se v sobotu vrátí věřící. V 16:00 začne slavnostní mše za účasti biskupa Vojtěcha Cikrleho. Stav chrámu již umožňuje obnovit běžný režim mší, v mezičasech ale kostel zůstane uzavřený.

Domácí zpravodajství

Soud se odmítl zabývat policejním zásahem v muslimských centrech

ČTK / 6. 10. 2015 13:31

Soud se odmítl zabývat policejním zásahem v muslimských centrech Soud se odmítl zabývat loňským zásahem policie v muslimských centrech. Ústředí muslimských obcí se v žalobě domáhalo vydání rozsudku, který by konstatoval, že část zásahu, jež narušila pravidelnou modlitbu muslimských věřících, byla nezákonná.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 79)