Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Ruská pravoslavná církev vede spor o největší kostel v Petrohradu

Ze světa

Ruská pravoslavná církev vede spor o největší kostel v Petrohradu

ČTK / 3. 9. 2015 10:38

V Petrohradu vypukl spor o největší kostel v tomto městě na severu Ruska. Městské úřady odmítají předat perlu klasicismu, chrám svatého Izáka, ortodoxní církvi.

Domácí zpravodajství

Nova: Kněze z Havlíčkova Brodu pustili z vazby

ČTK / 2. 9. 2015 22:23

Nova: Kněze z Havlíčkova Brodu pustili z vazby Krajský soud v Hradci Králové pustil z vazby havlíčkobrodského kněze Erika Tvrdoně, který je obžalovaný ze znásilnění a z pohlavního zneužívání několika žen. Kněz se ale musí hlásit probační službě a nesmí odjet z České republiky. Uvedla to dnes televize Nova.

Ze světa

Vatikán podpořil záměr pojmenovat po Martinu Lutherovi náměstí v Římě

Crux / 2. 9. 2015 15:03

Vatikán podpořil záměr pojmenovat po Martinu Lutherovi náměstí v Římě Náměstí v centru Říma nedaleko Kolosea ponese jméno Martina Luthera. Přestože byl německý katolický mnich a teolog papežem zhruba před pěti sty lety exkomunikován, Vatikán nyní záměr pojmenovat na památku reformátorových činů jedno z římských náměstí podpořil.

Ze světa

Vídeňský arcibiskup nabídl ubytování pro 1000 migrantů

ČTK / 2. 9. 2015 13:24

Vídeňský arcibiskup nabídl ubytování pro 1000 migrantů Církevní zařízení ve vídeňské arcidiecézi uvolní v příštích týdnech ubytovací kapacity až pro 1000 migrantů. O rozhodnutí kardinála Christopha Schönborna dnes informoval deník Die Presse. Rakousko se potýká s nedostatkem kapacit pro ubytování uprchlíků, přeplněný je i největší uprchlický tábor v Traiskirchenu nedaleko Vídně.

Ze světa

Papež František se dnes setkal s “rudý knězem” Jacquesem Gaillotem

Vlastní zpráva / 1. 9. 2015 21:26

Papež František se dnes setkal s “rudý knězem” Jacquesem Gaillotem Papež František se dnes odpoledne setkal s Jacquesem Gaillotem, bývalým biskupem z Évreux, informoval o tom francouzský deník La Croix. Gaillot byl před dvaceti lety pro své neortodoxní názory z rozhodnutí papeže Jana Pavla II. degradován. Dnešní setkání ve Vatikánu trvalo přibližně tři čtvrt hodiny.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
22%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 82)