Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Bečvář a Duka navštívili české vojáky na Sinajském poloostrově

Ze světa

Bečvář a Duka navštívili české vojáky na Sinajském poloostrově

ČTK / 20. 8. 2015 17:22

České vojáky, kteří působí v mezinárodní misi na islámskými teroristy sužovaném Sinajském poloostrově v Egyptě, ve středu navštívili náčelník generálního štábu Josef Bečvář a kardinál Dominik Duka. Šlo o první návštěvu šéfa generálního štábu u této české jednotky.

Ze světa

Peruánský deník smazal texty kardinála, opisoval od papežů, ale jejich autorství neuvedl

ČTK / 19. 8. 2015 8:20

Peruánský deník smazal texty kardinála, opisoval od papežů, ale jejich autorství neuvedl Arcibiskup v peruánské metropoli Limě upadl v nemilost tamních médií poté, co se zjistilo, že vydával za své texty dvou bývalých papežů. Kardinál Juan Luis Cipriani v úvodnících pro významný deník El Comercio "opisoval" od Benedikta XVI. a Pavla VI. Duchovní, jemuž zmíněný list odmítl otiskovat další texty, se omluvil, že opomněl uvést autory.

Domácí zpravodajství

Ve Vsetíně se tento týden uskuteční festival UNITED

redakce / 19. 8. 2015 8:13

Ve Vsetíně se tento týden uskuteční festival UNITED Ve Vsetíně bude ve čtvrtek 20.8.2014 zahájen 5. ročník multižánrového křesťanského festivalu UNITED. Akce, která potrvá do soboty 22.8.2015, nabídne žánrově různorodou hudbu, přednášky, workshopy, divadelní vystoupení, promítání filmů a sportovní vyžití.

Domácí zpravodajství

V Praze se uskuteční týdenní mezinárodní ekumenická konference k 600. výročí smrti Mistra Jana Husa

Vlastní zpráva / 17. 8. 2015 21:47

V Praze se uskuteční týdenní mezinárodní ekumenická konference k 600. výročí smrti Mistra Jana Husa Meditace, přednášky, slavení liturgie podle rozdílných tradic, semináře, rozhovory i společný výlet do míst spojených se životem a působením Jana Husa a husitství nabídne mezinárodní ekumenická konference International Ecumenical Fellowship (IEF), která se uskuteční od pondělí 24. srpna do 31. srpna v Praze.

Ze světa

Zemřel kardinál Paskai, někdejší hlava maďarské katolické církve

ČTK / 17. 8. 2015 21:40

Zemřel kardinál Paskai, někdejší hlava maďarské katolické církve Ve věku 88 let dnes zemřel maďarský kardinál László Paskai, který stál v čele tamní katolické církve v době pádu železné opony. Dlouholetý arcibiskup se zasloužil mimo jiné o první návštěvu tehdejšího papeže Jana Pavla II. v zemi.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)