Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Piaristický kostel v Litomyšli bude mít světelný oltářní stůl

Domácí zpravodajství

Piaristický kostel v Litomyšli bude mít světelný oltářní stůl

ČTK / 4. 6. 2015 14:13

Světelné výtvarné dílo v barokním kostele Nalezení svatého Kříže v Litomyšli na Svitavsku bude příští pátek kompletní. Loni instalovaný sloup s odraznou plochou doplní skleněný oltářní stůl s křížem. Autorem děl jsou výtvarníci Václav Cígler a Michal Motyčka.

Ze světa

Matky vyzvaly své děti, aby se vrátily z bojů v Iráku a Sýrii

ČTK / 4. 6. 2015 10:02

Matky vyzvaly své děti, aby se vrátily z bojů v Iráku a Sýrii Skupina matek ze sedmi západních zemí, jejichž synové či dcery odešli bojovat po boku radikálů z organizace Islámský stát do Sýrie a Iráku, dnes v otevřeném dopise zveřejněném na internetu vyzvala své děti, aby se vrátily domů. Ženy sdružené v organizaci Mothers for Life v textu zveřejněném na sociálních sítích naléhají na své blízké, aby je ušetřili zbytečného trápení. Jako argumentu pro návrat z bojů na Blízkém východě uvádějí mimo jiné i to, že jim islámská víra ukládá ctít své rodiče.

Ze světa

Papež František navštíví v sobotu Sarajevo

ČBK / 4. 6. 2015 9:51

Papež František navštíví v sobotu Sarajevo Papež František uskuteční 6. června 2015 návštěvu hlavního města Bosny a Hercegoviny, s úmyslem podpořit mír a usmíření mezi místními pravoslavnými Srby, katolickými Chorvaty a bosenskými muslimy, jejichž válečný spor skončil před 20 lety. Motto osmé pastorační výpravy papeže Františka zní Pokoj s Tebou.

Ze světa

V Královské zahradě na Hradě bude výstava a zazní oratorium Mistr Jan Hus

ČTK / 4. 6. 2015 6:27

V Královské zahradě na Hradě bude výstava a zazní oratorium Mistr Jan Hus K připomínce blížícího se výročí mučednické smrti kazatele a církevního reformátora Jana Husa se přidává i Pražský hrad. V Empírovém skleníku v Královské zahradě dnes v 17:00 začne výstava s názvem Neodvolám. Zahrnuje díla několika českých sklářských výtvarníků a sochařů, kteří se pro jejich vznik inspirovali Husovou osobností.

Ze světa

Papež vyzval vlády k podpoře rodin s dětmi vystavených chudobě

ČTK / 3. 6. 2015 20:16

Papež vyzval vlády k podpoře rodin s dětmi vystavených chudobě Papež František dnes během pravidelné středeční generální audience ve Vatikánu vyzval vlády, aby se zasadily o podporu rodin s dětmi, které jsou více vystaveny chudobě. Podle vatikánského rozhlasu vyjádřil názor, že ekonomika se v současnosti často soustřeďuje na "individuální blahobyt", ale zároveň hojně praktikuje "vykořisťování rodinných vazeb".

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
22%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 73)