Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
V německém Rostocku začalo evropské setkání mladých s komunitou z Taizé

Ze světa

V německém Rostocku začalo evropské setkání mladých s komunitou z Taizé

Vlastní zpráva / 28. 12. 2022 12:59

Od 28. prosince do 1. ledna se bude konat 45. evropské setkání, která již tradičně pořádá komunita z Taizé. Letos setkání přivítá město Rostock a jeho okolí v severovýchodním Německu. „Máme radost, že lidé z Rostocku a jeho okolí budou mít příležitost setkat se s mladými lidmi z celé Evropy,“ uvedl představený komunity z Taizé bratr Alois.

Ze světa

Papež František vyzval k modlitbám za Benedikta XVI., je prý velmi nemocný

ČTK / 28. 12. 2022 11:03

Papež František vyzval k modlitbám za Benedikta XVI., je prý velmi nemocný Papež František dnes vyzval k modlitbám za svého předchůdce, bývalého papeže Benedikta XVI., který je podle jeho slov velmi nemocný. Jak informovala agentura Reuters, papež tuto překvapivou výzvu pronesl na závěr své pravidelné generální audience.

Domácí zpravodajství

Dráhy vypraví zvláštní silvestrovské vlaky pro poutníky mířící na Svatý Hostýn

ČTK / 27. 12. 2022 21:50

Dráhy vypraví zvláštní silvestrovské vlaky pro poutníky mířící na Svatý Hostýn České dráhy opět vypraví poslední den roku zvláštní noční vlaky pro poutníky, kteří zamíří na Novoroční bohoslužbu na Svatém Hostýně na Kroměřížsku.

Ze světa

Na Ukrajině ubývá těch, kteří chtějí slavit pravoslavné Vánoce 7. ledna

ČTK, red. / 25. 12. 2022 15:17

Na Ukrajině ubývá těch, kteří chtějí slavit pravoslavné Vánoce 7. ledna Na Ukrajině se snižuje podíl těch, kteří chtějí slavit pravoslavné Vánoce podle juliánského kalendáře stejně jako v Rusku 7. ledna. Zatímco loni se pro tradiční datum svátku vyjádřilo 71 procent Ukrajinců, podle průzkumu zveřejněného minulý týden je to už pouze 55 procent. Ukrajinské úřady v těchto týdnech vedou tažení proti vlivu pravoslavné církve moskevského patriarchátu, která je loajální Moskvě.

Ze světa

Talibán zakázal ženám pracovat a chodit na univerzity, humanitární organizace pozastavují činnost

ČTK / 25. 12. 2022 15:07

Talibán zakázal ženám pracovat a chodit na univerzity, humanitární organizace pozastavují činnost Tři velké mezinárodní humanitární organizace dnes oznámily, že pozastavují svou činnost v Afghánistánu v reakci na nařízení vládnoucího hnutí Tálibán, aby zakázaly ženám chodit do práce. Bezpečnostní složky Tálibánu kromě toho včera násilně rozehnaly další demonstraci proti zákazu studia žen na vysokých školách.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)