Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Letošní Modlitba za domov se bude konat v Národním památníku na Žižkově

Domácí zpravodajství

Letošní Modlitba za domov se bude konat v Národním památníku na Žižkově

ERC, red. / 26. 10. 2022 10:28

Ekumenická rada církví srdečně zve  k účasti na 16. ročníku ekumenického setkání lidí dobré vůle Modlitba za domov, která se bude konat v rámci oslav vzniku Československé republiky 28. října v Národním památníku na Vítkově v Praze na Žižkově. Tématem letošního ročníku je modlitba: „Odkud mi přijde pomoc?“ (Žalm 121,1).

Ze světa

Halík na shromáždění vedení evropských řádů: Kláštery mají být centra spirituality synodální reformy

Vlastní zpráva / 26. 10. 2022 0:11

Halík na shromáždění vedení evropských řádů: Kláštery mají být centra spirituality synodální reformy V holandském klášteře Rolduc se konalo generální shromáždění Unie evropských konferencí vyšších řeholních představených, v níž jsou zastoupena vedení všech mužských i ženských řeholí a institutů zasvěceného života z celé Evropy. V sobotu 22. října zde vystoupil mons. Tomáš Halík s programovou přednáškou "Budoucnost náboženského života ve světle synodality".

Ze světa

Francouzský prezident Macron se setkal s papežem. V Římě se účastní i modlitby za mír

ČTK, vatikannews / 24. 10. 2022 23:39

Francouzský prezident Macron se setkal s papežem. V Římě se účastní i modlitby za mír Papež František dnes přijal francouzského prezidenta Emmanuela Macrona s manželkou Brigitte na soukromé audienci ve Vatikánu. Necelou hodinu spolu hovořili o válce a humanitární situaci na Ukrajině, přijímání uprchlíků nebo o debatě o eutanázii ve Francii. Macron se s papežem setkal potřetí.

Domácí zpravodajství

Arcibiskup Graubner sloužil v katedrále na Pražském hradě liturgii za oběti heydrichiády

ČTK / 24. 10. 2022 16:28

Arcibiskup Graubner sloužil v katedrále na Pražském hradě liturgii za oběti heydrichiády V katedrále svatého Víta na Pražském hradě se v neděli uskutečnila liturgie za oběti heydrichiády. Bohoslužbě předsedal pražský arcibiskup Jan Graubner a promluvil také kardinál Dominik Duka. Od atentátu na zastupujícího říšského protektora Reinharda Heydricha letos uplynulo 80 let.

Ze světa

Vatikán ohlásil, že prodloužil o další dva roky smlouvu s Čínou

ČTK / 23. 10. 2022 12:07

Vatikán ohlásil, že prodloužil o další dva roky smlouvu s Čínou Vatikán ohlásil, že prodloužil o další dva roky dočasnou smlouvu s Čínou o jmenování biskupů. Vatikán smlouvu uzavřel v roce 2018 a už jednou ji prodloužil v roce 2020. Dohoda má ale kritiky uvnitř katolické církve, podle kterých nezmírnila perzekuci čínských katolíků ze strany úřadů. Jeden z nejviditelnějších kritiků, kardinál Joseph Zen, čelí v Hongkongu soudu kvůli údajnému financování prodemokratických protestů.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)