Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Papež František oznámil rozhodnutí prodloužit synodální proces do roku 2024

Ze světa

Papež František oznámil rozhodnutí prodloužit synodální proces do roku 2024

Vlastní zpráva / 16. 10. 2022 14:17

Po dnešní modlitbě Anděl Páně papež František oznámil, že se synodální shromáždění biskupů, které představuje závěrečnou fázi probíhajícího synodálního procesu na téma „Za synodální církev: společenství, spoluúčast, poslání“, bude konat ve dvou zasedáních. První proběhne v říjnu 2023 a druhé v říjnu 2024.

Domácí zpravodajství

Starokatolíci odsouhlasili kněžské i biskupské svěcení žen a žehnání partnerství

Vlastní zpráva / 14. 10. 2022 15:20

Starokatolíci odsouhlasili kněžské i biskupské svěcení žen a žehnání partnerství V těchto dnech se v Bystřici pod Hostýnem koná 51. synoda Starokatolické církve v ČR. Úvodní bohoslužbě předsedal biskup Pavel Benedikt Stránský. Dnes pak Synoda velkou většinou odhlasovala umožnění kněžského a biskupského svěcení žen. Starokatolíci se dále usnesli na zavedení obřadu žehnání partnerství, včetně svazků osob téhož pohlaví.

Ze světa

Běloruská vláda nařídila uzavřít ikonický Červený kostel v Minsku

Vlastní zpráva / 12. 10. 2022 23:45

Běloruská vláda nařídila uzavřít ikonický Červený kostel v Minsku Vláda v Bělorusku přikázala uzavřít ikonický „Červený kostel“ v samém centru hlavního města Minsku na náměstí Nezávislosti.  V roce 2020 se chrám stal útočištěm protivládních demonstrantů a církev tehdy protestovala proti zásahu policie v jeho prostorách.

Ze světa

Papež se modlil za oběti bombardování ukrajinských měst, v Koloseu se zúčastní modlitby za mír

vaticannews, ČTK / 12. 10. 2022 11:46

Papež se modlil za oběti bombardování ukrajinských měst, v Koloseu se zúčastní modlitby za mír Papež František se modlil za oběti ombardování ukrajinských měst ze strany Ruska a vyzval "ty, kteří mají osud války ve svých rukou", aby s ním přestali. Vatikán pak potvrdil, že se František 25. října společně s představiteli světových náboženství zúčastní závěrečného aktu každoroční modlitby za mír.

Domácí zpravodajství

Kardinál Duka a právník Němec nevysoudili omluvu od divadel, ÚS stížnost zamítl

ČTK / 11. 10. 2022 18:27

Kardinál Duka a právník Němec nevysoudili omluvu od divadel, ÚS stížnost zamítl Ústavní soud (ÚS) zamítl stížnost kardinála Dominika Duky a právníka Ronalda Němce, kteří se domáhali omluvy od brněnských divadel. Zásah do svých osobnostních práv spatřovali v uvedení dvou kontroverzních her na festivalu Divadelní svět Brno. 

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
22%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 82)