Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Katolických dní v Německu se  se zúčastnily desetitisíce lidí. Dorazili i Češi a Moravané

Ze světa

Katolických dní v Německu se se zúčastnily desetitisíce lidí. Dorazili i Češi a Moravané

Vlastní zpráva /pš / 6. 6. 2022 9:43

V posledních květnových dnech proběhly v Německu katolické dny. Několikadenní setkání účastníků z německojazyčných zemí se koná od roku 1848. Letošní 102. ročník hostilo město Stuttgart, setkání se zúčastnily desetitisíce lidí. Příští setkání je plánované na rok 2024 v Erfurtu. 

Domácí zpravodajství

Evangelické kostely rozezní hudba a zpěv z nového zpěvníku

e-cirkev.cz, red / 5. 6. 2022 0:41

Evangelické kostely rozezní hudba a zpěv z nového zpěvníku Českobratrská církev evangelická má po více než 40 letech nový zpěvník. Přivítá jej při slavnostních bohoslužbách 5. června od 15 hodin v pražském evangelickém kostele U Salvátora (Salvátorská 1045/1, Praha 1). Zpěvník obsahuje téměř 800 písní a textů.

Ze světa

V Doněcké oblasti na Ukrajině po ostřelování zničili dřevěný kostel

ČTK / 5. 6. 2022 0:26

V Doněcké oblasti na Ukrajině po ostřelování zničili dřevěný kostel Rusko a Ukrajina se dnes navzájem obvinily z poničení dřevěného kostela Všech svatých v Doněcké oblasti na východě Ukrajiny. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj tvrdí, že ruská armáda dělostřelecký útok na Svatohorskou lávru, pravoslavný klášter u Svjatohirsku, podnikla záměrně. Před boji se podle něj na místě ukrývalo asi 300 civilistů včetně 60 dětí. Podle Moskvy kostel při ústupu naopak vypálili ukrajinští vojáci.

Ze světa

Oslavy jubilea Alžběty II. pokračovaly bohoslužbou, panovnice se jí nezúčastnila

ČTK / 4. 6. 2022 0:15

Oslavy jubilea Alžběty II. pokračovaly bohoslužbou, panovnice se jí nezúčastnila V londýnské katedrále svátého Pavla se v pátek konala bohoslužba u příležitosti jubilea královny Alžběty II., která usedla na trůn před 70 lety. Šestadevadesátiletou panovnici kvůli zdravotním obtížím na obřadu zastoupil její syn Charles, píše server BBC. Premiér Boris Johnson během obřadu četl z bible.

Domácí zpravodajství

Želivský klášter má nového opata

www.zeliv.eu, ČTK / 2. 6. 2022 17:09

Želivský klášter má nového opata Kanonie premonstrátů v Želivě oznamila, že 31. května byl novým želivským opatem zvolen bratr Tadeáš Robert Spišák. Do služby byl uveden generálním opatem řádu, Josem Woutersem. Spišák nastoupil po opatu Jáchymovi, kterému letos skončilo funkční období.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
26%
 
Ne
19%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 42)