Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
V Praze začíná výstava při příležitosti 1100 let od smrti svaté Ludmily

Domácí zpravodajství

V Praze začíná výstava při příležitosti 1100 let od smrti svaté Ludmily

ČTK / 17. 8. 2021 10:28

V Praze dnes začíná výstava při příležitosti uplynutí 1100 let od smrti svaté Ludmily. Na panelech bude představena doba a život svaté Ludmily či její vztah ke vnukovi, svatému Václavovi. Výstava se koná symbolicky před kostelem svaté Ludmily na náměstí Míru

Ze světa

V Kalifornii zemřel Petr Esterka, emeritní pomocný biskup brněnský

ČTK / 10. 8. 2021 23:50

V Kalifornii zemřel Petr Esterka, emeritní pomocný biskup brněnský V Kalifornii dnes zemřel Petr Esterka, emeritní pomocný biskup brněnský. Bylo mu 85 let. Po posledním rozloučení ve společenství českých krajanů v USA, o které řadu let jako kněz a později jako biskup pečoval, bude jeho tělo převezeno do České republiky.

Domácí zpravodajství

V kostele v Neratově začal fungovat dárcovský terminál České spořitelny

ČTK, red. / 9. 8. 2021 23:17

V kostele v Neratově začal fungovat dárcovský terminál České spořitelny Česká spořitelna  spustila v poutním kostele v Neratově první samoobslužný platební terminál pro veřejný a neziskový sektor v ČR. Takzvaný donátorský totem funguje pro bezhotovostní transakce. Osada Neratov je známá obnoveným barokním poutním kostelem s charakteristickou prosklenou střechou a komunitou pomáhající handicapovaným. V posledních letech se místo stalo oblíbeným cílem turistů a poutníků z celé republiky.

Ze světa

Ve Francii se stal obětí vraždy katolický kněz, pachatel se udal na policii

ČTK / 9. 8. 2021 23:09

Ve Francii se stal obětí vraždy katolický kněz, pachatel se udal na policii Ve vesnici Saint-Laurent-sur-Sèvre poblíž francouzského Nantes dnes ráno objevili tělo katolického kněze, který se stal obětí vraždy. Pachatel trestného činu, se přišel sám udat na policejní stanici v nedaleké obci a byl zadržen. Podle prokuratury vražda nejspíše neměla teroristický motiv.  Pravděpodobný pachatel se léčil na psychiatrii.

Ze světa

Papež po operaci obnovil audience, přeje si navštívit Libanon

ČTK / 4. 8. 2021 14:15

Papež po operaci obnovil audience, přeje si navštívit Libanon Papež František dnes obnovil středeční generální audience, přerušené kvůli červencové operaci. Během setkání s věřícími povzbudil obyvatele Libanonu, kteří si dnes připomínají první výročí ničivého výbuchu v bejrútském přístavu, uvedly zahraniční agentury. Řekl také, že si velmi přeje navštívit tuto zemi.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
26%
 
Ne
19%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 42)