Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Lednové týdny modliteb za jednotu probíhají převážně on-line

Domácí zpravodajství

Lednové týdny modliteb za jednotu probíhají převážně on-line

Getsemany.cz / 7. 1. 2021 10:37

Ve dnech 10.–17. ledna se uskuteční Alianční týden modliteb, který se koná od poloviny 19. století. Letošní týden modliteb nese název Tváří v tvář. Zároveň budou modlitební témata reflektovat i zkušenosti a výzvy spojené s covid-19 a potřebami, které epidemie vyvolala. Druhý modlitební týden proběhne v termínu od 18. do 25. ledna, který společně organizují Světová rada církví a Papežská rada pro jednotu křesťanů. 

Domácí zpravodajství

Křesťané slaví svátek Tří králů, průvody se letos nekonají

ČTK, red. / 6. 1. 2021 23:15

Křesťané slaví svátek Tří králů, průvody se letos nekonají Na dnešek připadá svátek Zjevení Páně v lidové tradici připomínka Tří králů - Kašpara, Melichara a Baltazara. Pravoslavným křesťanům pak teprve začínají Vánoce. Obvykle se začátkem ledna konají po Česku tříkrálové průvody, letos však kvůli šíření koronaviru nebudou. Tradiční sbírky se přesunuly do on-line prostoru. 

Ze světa

Vatikán zrušil křest dětí v Sixtinské kapli

ČTK / 5. 1. 2021 18:44

Vatikán zrušil křest dětí v Sixtinské kapli Vatikán se rozhodl zrušit křest dětí v Sixtinské kapli, který měl v neděli sloužit papež František. Obřad byl zrušen z preventivních hygienických důvodů. Zrušení křtu bylo oznámeno poté, co se Itálie rozhodla zavést na víkend přísnější stupeň protiepidemických opatření, píše agentura Reuters. Papež by měl odsloužit ve středu liturgii k svátku Tří králů.

Ze světa

Prezident Černé Hory odmítl změny v sporném církevním zákoně

ČTK / 4. 1. 2021 21:53

Prezident Černé Hory odmítl změny v sporném církevním zákoně Kontroverze kolem černohorského zákona o svobodě náboženského vyznání, který v zemi vyvolal protesty, trvají. Prezident Milo Djukanović, který za sporným právním aktem stojí, totiž vrátil parlamentu změny a doplňky, které mají odstranit kontroverzní ustanovení týkající se majetku církví.

Ze světa

Řecká pravoslavná církev se nemíní podřídit opatření, které uzavřelo kostely

ČTK / 4. 1. 2021 19:53

Řecká pravoslavná církev se nemíní podřídit opatření, které uzavřelo kostely Řecká pravoslavná církev dnes oznámila, že se nemíní podřídit novému vládnímu opatření proti šíření koronaviru, které předpokládá mimo jiné uzavření kostelů a dalších svatostánků. 

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 90)