Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Sjezd (nejen) evangelické mládeže zaměří svůj program na sebepoznání

Domácí zpravodajství

Sjezd (nejen) evangelické mládeže zaměří svůj program na sebepoznání

e-cirkev.cz / 4. 10. 2023 11:47

Českobratrská církev evangelická pořádá každoroční akci pro mladé lidi z celé republiky. Letošním tématem Sjezdu (nejen) evangelické mládeže je Cesta do středu sebe, Ústředními motivy bude tedy sebepoznání a sebepéče. Sjezd se uskuteční o víkendu od 6. do 8. října v Čáslavi, a je otevřený i lidem jiných vyznání a nevěřícím.

Ze světa

V Německu se veřejnosti otevřely mešity, nabídly prohlídky i pohled do zákulisí

ČTK / 4. 10. 2023 0:28

V Německu se veřejnosti otevřely mešity, nabídly prohlídky i pohled do zákulisí V Německu se u příležitosti oslav 33. výročí znovusjednocení země otevřelo na 1300 mešit, které veřejnosti nabídly prohlídky a informace o islámu a islámském způsobu života. V berlínské čtvrti Pankow se ke dni otevřených dveří přidala mimo jiné mešita pojmenovaná po Chadídže, první manželce proroka Mohameda.  

Domácí zpravodajství

Začal Týden brněnské mešity, stavbu prvního muslimského chrámu před 25 lety provázely protesty

ČTK / 2. 10. 2023 20:18

Začal Týden brněnské mešity, stavbu prvního muslimského chrámu před 25 lety provázely protesty Brněnští muslimové v 90. letech při plánování stavby první mešity v Česku netušili, kolik překážek budou muset překonat. Příliš nechápali protesty a mediální zájem spojený s budováním malé modlitebny, řekl dnes pamětník Muníb Alravi  na přednášce, která zahájila Týden brněnské mešity, soubor akcí k 25. výročí jejího zprovoznění. Zdůraznil, že od počátků usiloval o propojování světů a budování dobrého vztahu se sousedy i veřejností.

Ze světa

Papež František jmenoval 21 nových kardinálů, mají mu pomoci s reformou církve

ČTK / 30. 9. 2023 20:10

Papež František jmenoval 21 nových kardinálů, mají mu pomoci s reformou církve Papež František dne 30. září ve Vatikánu slavnostně jmenoval 21 nových kardinálů. Pomohou mu s reformou katolické církve a upevní jeho odkaz, uvedla agentura AP.

Domácí zpravodajství

Ve Staré Boleslavi si poutní mší připomněli svatého Václava

ČTK / 28. 9. 2023 16:58

Ve Staré Boleslavi si poutní mší připomněli svatého Václava Ve Staré Boleslavi na Mariánském náměstí si lidé poutní mší, kterou vyvrcholila Národní svatováclavská pouť, připomněli odkaz světce a českého patrona svatého Václava.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 48)