Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Německý řád se u soudu domáhá navrácení hradu Bouzov

Domácí zpravodajství

Německý řád se u soudu domáhá navrácení hradu Bouzov

ČTK / 14. 6. 2016 15:34

Olomoucký okresní soud otevřel spor o jednu z nejznámějších moravských památek, hrad Bouzov na Olomoucku. Žalobu na Národní památkový ústav, který hrad odmítl v květnu 2014 vydat v rámci církevních restitucí, podala Česká provincie Řádu bratří domu Panny Marie v Jeruzalémě, známého jako Řád německých rytířů, nyní Německý řád.

Domácí zpravodajství

Důležité restituční rozhodnutí NS: Kapucíni zatím nedostanou klášter v Opočně

ČTK / 14. 6. 2016 15:28

Důležité restituční rozhodnutí NS: Kapucíni zatím nedostanou klášter v Opočně Řád kapucínů zatím nezíská klášter v Opočně na Rychnovsku, o který chtěl usilovat v rámci církevních restitucí. Nejvyšší soud na základě dovolání Královéhradeckého kraje a státu zrušil verdikty nižších soudů ve věci určení vlastnictví kláštera. Věc se vrací k rychnovskému okresnímu soudu.

Domácí zpravodajství

Premonstráti: Rybářství Třeboň získalo majetek nezákonně

ČTK / 14. 6. 2016 9:23

Premonstráti: Rybářství Třeboň získalo majetek nezákonně Rybářství Třeboň získalo podle kanonie premonstrátů část svého majetku v 90. letech neoprávněně a v rozporu se zákonem. Při převodu nemovitostí chyboval stát, který tehdy postupoval účelově, řekl ČTK ředitel ústřední kanceláře Královské kanonie premonstrátů na Strahově Petros Alexandridis.

Domácí zpravodajství

Zeman v Lidicích varoval před neonacismem. Bohoslužbě předsedal Graubner

Vlastní zpráva / 13. 6. 2016 10:50

Zeman v Lidicích varoval před neonacismem. Bohoslužbě předsedal Graubner V Lidicích si v sobotu lidé připomněli 74 let od vyhlazení obce nacistickými vojáky. Hlavní projev přednesl prezident Zeman, varoval před neonacismem. Bohoslužbě předsedal olomoucký arcibiskup Jan Graubner. I přes deštivé počasí pietní akt pokládání věnců na hrob lidických mužů sledovalo více než tisíc lidí včetně lidických žen a dětí, uvádí portál Týden.cz.

Ze světa

Papež inicioval svátek Marie Magdalény

cirkev.cz / 11. 6. 2016 23:12

Papež inicioval svátek Marie Magdalény Liturgická památka Marie Magdalény bude podle římského kalendáře nově slavena jako svátek. Vyplývá to ze zveřejněného dekretu, který podepsal 3. června prefekt Kongregace pro bohoslužbu a svátosti kardinál Robert Sarah. O změnu požádal papež František.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)