Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Národní galerie čelí dalším žalobám v rámci církevních restitucí

Domácí zpravodajství

Národní galerie čelí dalším žalobám v rámci církevních restitucí

ČTK / 3. 5. 2016 7:22

Národní galerie v Praze (NG) čelí další žalobě o vydání uměleckých děl. Řád sv. Jana z Boha (Milosrdní bratři) galerii zažaloval kvůli tomu, že mu v rámci církevních restitucí nevydala čtyři obrazy ze 17. století. Vyplývá to z pravidelné zprávy vládního výboru k dopadům zákona o majetkovém vyrovnání.

Domácí zpravodajství

Soud zastaví stíhání nepravomocně odsouzeného kněze, zemřel

ČTK / 3. 5. 2016 7:13

Soud zastaví stíhání nepravomocně odsouzeného kněze, zemřel Přerovský soud zřejmě do měsíce zastaví trestní stíhání kněze Vladimíra Krejsy nepravomocně odsouzeného za sexuální obtěžování dětí v Přerově. Soud jej v březnu potrestal dvěma lety s podmíněným odkladem na tři roky a nařídil mu ochranné ambulantní léčení. Obě strany si ponechaly lhůtu na případné odvolání, pětašedesátiletý muž však v těchto dnech zemřel.

Ze světa

Kytarista U2 zahrál v Sixtinské kapli

ČTK / 2. 5. 2016 12:04

Kytarista U2 zahrál v Sixtinské kapli Kytarista irské skupiny U2 The Edge se stal první rockovou hvězdou, která vystoupila v Sixtinské kapli, informovala agentura Reuters. Rocker, jehož skutečné jméno zní David Evans, zazpíval v sobotu večer pro 200 lékařů, vědců a filantropů, kteří se ve Vatikánu zúčastnili konference o možnostech terapie za pomoci kmenových buněk dospělých s názvem Cellular Horizons.

Domácí zpravodajství

Nový plzeňský biskup Tomáš Holub se ujal úřadu

ČTK / 30. 4. 2016 15:55

Nový plzeňský biskup Tomáš Holub se ujal úřadu Osmačtyřicetiletý Tomáš Holub je ode dneška novým biskupem plzeňské diecéze zahrnující většinu Plzeňského a celý Karlovarský kraj. Při slavnostním obřadu v katedrále svatého Bartoloměje na plzeňském náměstí přijal biskupské svěcení z rukou kardinála Dominika Duky. Holub je teprve druhým biskupem druhé nejmladší diecéze v ČR.

Ze světa

Nový belgický primas kritizuje tendenci zatlačovat křesťanství do soukromého prostoru

ČTK / 30. 4. 2016 13:01

Nový belgický primas kritizuje tendenci zatlačovat křesťanství do soukromého prostoru Nový belgický primas, arcibiskup Joseph De Kesel, varoval před tendencí zatlačovat křesťanství do soukromého prostoru, zatímco hrozí, že jediným náboženským hlasem ve veřejném prostoru se stane islám. V rozhovoru pro nejnovější vydání křesťanského měsíčníku L'appel poukázal na to, že islám je ve společnosti už sociálním faktem, a zároveň dodal, že je velmi důležité, aby podobně bylo ve společnosti přítomné také křesťanství, respektive židovství.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)