Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Šéf ruských bolševiků: Ježíš byl první komunista

Ze světa

Šéf ruských bolševiků: Ježíš byl první komunista

ČTK / 29. 4. 2016 9:27

Kdyby žil Ježíš Kristus, šel by v moskevském prvomájovém průvodu v první řadě ruských komunistů. Ruským novinářům to řekl předseda strany Gennadij Zjuganov. Oslavy pravoslavných Velikonoc letos vrcholí 1. května, tedy v den tradičního a v Rusku masově oslavovaného Svátku práce.

Domácí zpravodajství

Soud poslal kněze Tvrdoně na čtyři roky do vězení, ten se odvolal

ČTK / 29. 4. 2016 9:20

Soud poslal kněze Tvrdoně na čtyři roky do vězení, ten se odvolal Okresní soud včera potrestal kněze Erika Tvrdoně z Havlíčkova Brodu čtyřmi roky vězení s ostrahou za pohlavní zneužívání a sexuální nátlak. Uložil mu ambulantní léčbu a na pět let zakázal práci s nezletilými. Rozsudek není pravomocný.

Ze světa

Vatikánský úřad hlásí nárůst podezřelých finančních operací

ČTK / 29. 4. 2016 9:16

Vatikánský úřad hlásí nárůst podezřelých finančních operací Vatikánský úřad pro finanční informace (AIF) se loni zabýval celkem 544 případy podezřelých finančních transakcí v církevním státě. Oproti předchozímu roku 2014 bylo takových operací více než třikrát tolik, informovala dnes agentura ANSA.

Výběr Christnetu

Christnet.cz nemá peníze na další provoz. Prosíme, podpořte nás

Vlastní zpráva / 28. 4. 2016 9:38

Christnet.cz nemá peníze na další provoz. Prosíme, podpořte nás Magazín Christnet.cz nemá finanční prostředky na další provoz. Na obou našich transparentních účtech jsou cca tři tisíce korun, což nestačí na pokrytí našich dluhů za agenturní zpravodajství ČTK (2 tisíce Kč měsíčně). Nemáme také prostředky na vyplacení honorářů našim autorům, redaktorům a editorům.

Domácí zpravodajství

Jeden z nejvýznamnějších filosofů Charles Taylor navštíví Českou republiku

Vlastní zpráva / 26. 4. 2016 23:52

Jeden z nejvýznamnějších filosofů Charles Taylor navštíví Českou republiku Prahu navštíví v květnu jeden z nejvýznamnějších filosofů a sociálních vědců dnešní doby kanadský profesor Charles Taylor. Vědecky se zejména zabývá politickou filosofií, etikou a dějinami filosofie. Je držitelem několika prestižních cen, včetně Templetonovy ceny z roku 2007 za celoživotní dílo. Se svým příspěvkem k tématu spirituality v kontextu sekularizované společnosti vystoupí na semináři, který se bude konat ve večerních hodinách 11.–12. května ve Velké aule Filozofické fakulty UK v Praze.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
26%
 
Ne
19%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 42)