Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Anglikáni potrestali svou americkou větev za sňatky homosexuálů

Ze světa

Anglikáni potrestali svou americkou větev za sňatky homosexuálů

ČTK / 15. 1. 2016 16:45

Anglikánská církev potrestala svou americkou větev za to, že od loňska uznává sňatky mezi osobami stejného pohlaví. Oživila se tak krize, která od roku 2003 rozděluje liberálnější větve v Británii, USA a dalších západních zemích a konzervativní větve hlavně v Africe kvůli rozdílnému přístupu k ženám a homosexuálům.

Domácí zpravodajství

Kvůli restitucím vedou církve a kraje zatím 31 soudních sporů

ČTK / 15. 1. 2016 16:40

Kvůli restitucím vedou církve a kraje zatím 31 soudních sporů V souvislosti s církevními restitucemi zatím ve sporech mezi církvemi a kraji padlo v Česku 31 soudních žalob. Nejvíce se jich týká Prahy. Místo sporů by kardinál Dominik Duka a předseda Asociace krajů ČR a jihomoravský hejtman Michal Hašek (ČSSD) dali přednost smírnému řešení těchto sporů. ČTK to dnes řekli v Brně po jednání České biskupské konference s asociací v Brně.

Domácí zpravodajství

Tříkrálová sbírka skončila a sčítá se, průběžný stav 56 mil. Kč

ČTK / 15. 1. 2016 16:36

Tříkrálová sbírka skončila a sčítá se, průběžný stav 56 mil. Kč Letošní tříkrálová koleda ve čtvrtek skončila. Kolednické pokladničky se nyní rozpečeťují a sčítá se obsah. Zatím byly otevřeny tři pětiny schránek s výnosem 56,4 milionu korun. Konečný výsledek by mohl být znám do dvou týdnů.

Domácí zpravodajství

První část křesťanských uprchlíků z Iráku do ČR přiletí 24. ledna

ČTK / 14. 1. 2016 14:15

První část křesťanských uprchlíků z Iráku do ČR přiletí 24. ledna První skupina 27 křesťanských uprchlíků z Iráku by měla přiletět do Prahy v neděli 24. ledna. Ještě týž den se přesunou do rekreačního zařízení Okrouhlík u Jihlavy, kde budou několik týdnů společně bydlet a začnou se intenzivně učit češtinu a seznamovat s českými reáliemi. Novinářům to dnes řekl Jan Talafant, ředitel Nadačního fondu Generace 21, který projekt přesídlení uprchlíků organizuje.

Domácí zpravodajství

Malý povede bohoslužbu za zemřelé uprchlíky. V Římě si připomenou Světový den migrace u kříže z lodi

ČBK / redakce / 14. 1. 2016 12:34

Malý povede bohoslužbu za zemřelé uprchlíky. V Římě si připomenou Světový den migrace u kříže z lodi Ve středu 20. ledna od 18.30 hodin bude biskup Václav Malý v kostele sv. Václava v Praze ve Vršovicích předsedat bohoslužbě za zemřelé uprchlíky. O tři dny dříve se v neděli 17. ledna na Svatopetrském náměstí ve Vatikánu shromáždí několik tisíc lidí. Za přítomnosti kříže vyrobeného ze dřeva lodi z italské Lampedusy a požehnaného v roce 2014 papežem Františkem si zde připomenou Světový den migrantů a uprchlíků.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 79)