Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Dnes je svátek Zjevení Páně, lidově Tři králové

Domácí zpravodajství

Dnes je svátek Zjevení Páně, lidově Tři králové

ČTK / 6. 1. 2016 13:57

Na dnešek připadá svátek Tří králů - Kašpara, Melichara a Baltazara. Končí jím vánoční období. V liturgickém kalendáři katolické církve však Tři králové oficiálně nefigurují - dnešek je v něm svátkem Zjevení Páně.

Domácí zpravodajství

Dohoda o vydání budov na Pražském hradě církvi je téměř hotová

ČTK / 5. 1. 2016 21:08

Dohoda o vydání budov na Pražském hradě církvi je téměř hotová Dohoda o vydání několika budov v reálu Pražského hradu církvi je téměř hotová. Prezident Miloš Zeman dokonce původně předpokládal, že ji bude možné podepsat už ve středu při příležitosti tradičního tříkrálového oběda s pražským arcibiskupem kardinálem Dominikem Dukou. Nakonec se tak nestane, ještě to nějaký týden potrvá, protože na dohodě zatím pracují právníci.

Domácí zpravodajství

Kaple v Poslanecké sněmovně je prakticky dokončená

ČTK / 5. 1. 2016 16:49

Kaple v Poslanecké sněmovně je prakticky dokončená Poslanci budou mít už brzy přímo ve Sněmovně prostor pro rozjímání. Umožní jim je kaple, která vznikla podle návrhu respektovaného architekta Josefa Pleskota a je v podstatě dokončená. Otevřena by mohla být za několik týdnů.

Ze světa

Primátorka Madridu rozhodla o genderovém provedení tříkrálového průvodu

radiovaticana.cz / 5. 1. 2016 6:43

Primátorka Madridu rozhodla o genderovém provedení tříkrálového průvodu V Evropě pokračuje boj proti vánoční křesťanské symbolice. Projevuje se to především odstraňováním vánočních jesliček z veřejných prostor, tedy ze všeobecného povědomí. Tento osud potkal také vánoční betlém instalovaný každoročně v Madridu před palácem Cibeles, hlavním sídlem městského magistrátu.

Domácí zpravodajství

Duka pozval Zemana na tříkrálový oběd

ČTK / 4. 1. 2016 22:56

Duka pozval Zemana na tříkrálový oběd Na pozvání pražského arcibiskupa kardinála Dominika Duky přijde ve středu na oběd do Arcibiskupského paláce prezident Miloš Zeman. "Jedná se o tradiční zdvořilostní setkání kolem Vánoc a Nového roku," řekl ČTK mluvčí pražského arcibiskupství Aleš Pištora.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
50%
 
Spíše ano
27%
 
Ne
20%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 40)