Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Kardinál Schönborn pro La Stampa: druhé manželství není automatický hříšné

Ze světa

Kardinál Schönborn pro La Stampa: druhé manželství není automatický hříšné

Getsemany /KAP / 30. 11. 2015 9:57

Podle agentury KAP, kterou cituje časopis Getsemany rakouský kardinál Christoph Schönborn dal italskému deníku La Stampa rozhovor o jednání německy hovořící skupiny biskupů na vatikánské synodě o rodině, které předsedal. Kardinál Schönborn v rozhovoru také zpochybnil názor, že znovu sezdaní rozvedení žijí trvale v těžkém hříchu. 

Domácí zpravodajství

Ekumenická rada církví má nové předsednictvo

ERC /e-cirkev.cz /redakce / 30. 11. 2015 9:36

Ekumenická rada církví má nové předsednictvo Delegáti Valného shromáždění Ekumenické rady církví v ČR (ERC) zvolili 26. listopadu na svém zasedání nové Předsednictvo. Předsedou ERC se opět stal Daniel Fajfr, jinak také předseda Rady Církve bratrské, 1. místopředsedou byl zvolen Daniel Ženatý, nově zvolený synodní senior Českobratrské církve evangelické, 2. místopředsedou ERC byl zvolen Petr Procházka, superintendent Evangelické církve metodistické.

Ze světa

Papež v Ugandě uctil mučedníky a vyzval k misii

ČTK / 28. 11. 2015 20:07

Papež v Ugandě uctil mučedníky a vyzval k misii Papež František dnes v Ugandě uctil památku křesťanských mučedníků, kteří se v této africké zemi nechali kdysi raději mučit a zaživa upálit, než aby se vzdali své víry. Učinil tak při mši, která se konala v Namugongu, hlavním poutním místě katolíků nejen z Ugandy ale i okolních zemí. Papež také vyzval věřící k misionářství.

Ze světa

Papež v Keni odsoudil zneužívání Božího jména k násilí

ČTK / 26. 11. 2015 22:45

Papež v Keni odsoudil zneužívání Božího jména k násilí Papež František dnes v Nairobi důrazně odsoudil radikalizaci mladých lidí, z nichž se stávají extremisté páchající neospravedlnitelné barbarské útoky ve jménu Božím. Při setkání s představiteli různých církví a náboženství na apoštolské nunciatuře (velvyslanectví Vatikánu) v keňské metropoli v této souvislosti vyzval muslimy, protestanty a katolíky, aby tomuto zlu čelili společně.

Ze světa

Do italských kin půjde film o papeži Františkovi

ČTK / 26. 11. 2015 10:06

Do italských kin půjde film o papeži Františkovi Do italských kin půjde příští týden film o životě papeže Františka pod názvem Chiamatemi Francesco (Říkejte mi Františku). Biografický snímek v režii Daniela Luchettiho a produkci TaoDue mapuje život Jorgeho Maria Bergoglia od mládí do března 2013, kdy byl zvolen do čela římskokatolické církve.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
28%
 
Ne
20%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 39)