Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Předseda Ústředí muslimských obcí kritizuje v HN Zemana

Domácí zpravodajství

Předseda Ústředí muslimských obcí kritizuje v HN Zemana

ČTK / 23. 11. 2015 18:05

Předseda Ústředí muslimských obcí v ČR Muníb Hasan Alravi (Muneeb Hassan Alrawi) v Hospodářských novinách (HN) kritizuje prezidenta Miloše Zemana za to, že se při oslavách 17. listopadu postavil na Albertově po bok představitelů Bloku proti islámu.

Ze světa

OBSE vyzvala Vatikán, aby zastavil soudní stíhání dvou novinářů

ČTK / 23. 11. 2015 17:57

OBSE vyzvala Vatikán, aby zastavil soudní stíhání dvou novinářů Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě (OBSE) dnes vyzvala Vatikán, aby zrušil obžalobu dvou italských investigativních novinářů, kteří informovali o případech finanční zpronevěry ve Vatikánu.

Ze světa

Němečtí Židé žádají omezení počtu přicházejících běženců

ČTK / 23. 11. 2015 17:51

Němečtí Židé žádají omezení počtu přicházejících běženců Němečtí Židé žádají vládu o omezení počtu přicházejících běženců do země. Podle nich mnoho uprchlíků pochází z kultur, v nichž je pevně zakořeněna nenávist k Židům. Pokud se počty běženců nesníží, bude stále těžší obhájit ve společnosti německé hodnoty.

Ze světa

Porošenko pozval papeže na Ukrajinu, ten možná přijede v červnu

ČTK / 23. 11. 2015 11:17

Porošenko pozval papeže na Ukrajinu, ten možná přijede v červnu Ukrajinský prezident Petro Porošenko pozval papeže Františka na návštěvu Ukrajiny. Vyjádřil přitom naději, že se hlavě římskokatolické církve podaří cestu uskutečnit u příležitosti 15. výročí návštěvy Jana Pavla II., což by spadalo na konec června 2016. Porošenka papež přijal ve Vatikánu v pátek. Porošenko poté oznámil, že František pozvánku přijal.

Domácí zpravodajství

Padesátka signatářů dopisu kritizuje mši u Zemana - Dukův tajemník kritiku odmítá

ČTK/red / 22. 11. 2015 20:15

Padesátka signatářů dopisu kritizuje mši u Zemana - Dukův tajemník kritiku odmítá Zhruba pět desítek lidí se podepsalo pod otevřený dopis kardinálu Dominiku Dukovi, v němž ho kritizují za páteční bohoslužbu, kterou sloužil v lánském kostele za prezidenta Miloše Zemana a za vlast. Text otevřeného dopis dnes zaslaly ČTK jeho iniciátorky Ludmila Böhmová a Anna Remešová, studentky římskokatolického vyznání.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 77)