Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Papež: Církev nemůže sloužit lidem, je-li zaujatá penězi

Ze světa

Papež: Církev nemůže sloužit lidem, je-li zaujatá penězi

ČTK / 6. 11. 2015 14:45

Katolická církev nemůže sloužit lidem, pokud je zaujatá obchodem a penězi, řekl dnes papež František během mše ve své vatikánské rezidenci. V rozhovoru s nizozemským listem Straatnieuws zároveň přiznal, že ani církev není imunní vůči korupci.

Ze světa

Kardinál Duka se v Jerevanu setkal s arménským prezidentem

ČTK / 6. 11. 2015 14:41

Kardinál Duka se v Jerevanu setkal s arménským prezidentem Český národ ví o zločinech proti Arménům ze začátku 20. století. Při dnešním setkání s arménským prezidentem Seržem Sargsjanem to v Jerevanu prohlásil pražský arcibiskup Dominik Duka, podle něhož přátelské vztahy obou zemí by měly přispět k míru a k potlačení nevraživosti.

Domácí zpravodajství

Nové zvony připomenou bitvu na Bílé Hoře

ČBK / redakce / 5. 11. 2015 10:08

Nové zvony připomenou bitvu na Bílé Hoře V neděli 8. listopadu se v poutním areálu Panny Marie Vítězné na  Bílé hoře koná ekumenická bohoslužba připomínající bitvu na Bílé Hoře. Akce začíná u sokolské mohyly v 17.00 hodin krátkou meditací. Na závěr při promluvě kardinála Miloslava Vlka u hrobu padlých zazní dva nově odlité zvony.

Domácí zpravodajství

Vydavatel katolického samizdatu Rázek dostal medaili od ministra kultury

ČTK / 4. 11. 2015 22:50

Vydavatel katolického samizdatu Rázek dostal medaili od ministra kultury Medaili Artis Bohemiae Amicis (Přátelé českého umění) dnes od ministra kultury Daniela Hermana (KDU-ČSL) dostal katolický aktivista, vydavatel křesťanského samizdatu a politický vězeň komunistického režimu Adolf Rázek. Ocenění patří lidem, kteří přispívají k šíření dobrého jména české kultury v tuzemsku i v zahraničí.

Domácí zpravodajství

Soud začne řešit žaloby benediktinů kvůli parcelám na Broumovsku

ČTK / 2. 11. 2015 19:46

Soud začne řešit žaloby benediktinů kvůli parcelám na Broumovsku Krajský soud v Hradci Králové nařídil na 12. listopadu jednání o první žalobě Benediktinského opatství svatého Václava v Broumově proti rozhodnutí Krajského pozemkového úřadu pro Královéhradecký kraj.Úřad benediktinům odmítl vydat pozemky, které na Broumovsku požadovali v rámci církevních restitucí.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
50%
 
Spíše ano
27%
 
Ne
20%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 40)