Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Soud zváží zákonnost loňské razie v muslimských centrech

Domácí zpravodajství

Soud zváží zákonnost loňské razie v muslimských centrech

ČTK / 4. 9. 2015 14:11

Loňským zásahem policistů v pražských muslimských centrech se bude zabývat soud. Ústředí muslimských obcí se domáhá vydání rozsudku, který by konstatoval, že ta část zásahu, jež narušila pravidelnou modlitbu muslimských věřících, byla nezákonná.

Domácí zpravodajství

Před 600 léty byl sepsán Stížný list 425 českých pánů proti upálení Jana Husa

e-cirkev/redakce / 3. 9. 2015 15:40

Před 600 léty byl sepsán Stížný list 425 českých pánů proti upálení Jana Husa Před 600 lety, 2.září 1415 byl sepsán a opatřen pěčetí 425 českých pánů Stížný list proti upálení Mistra Jana Husa. Jedná se o dobový dokument vyjadřující názory české šlechty ztotožňující se s Husovým učením a odsuzující jeho upálení v roce 1415. List byl „Dán v Praze léta božího tisícího čtyřstého patnáctého, druhý den měsíce září, v plné radě urozených pánů, šlechticů a vladyk Království českého a Markrabství moravského s přivěšením našich pečetí“,

Ze světa

Ruská pravoslavná církev vede spor o největší kostel v Petrohradu

ČTK / 3. 9. 2015 10:38

Ruská pravoslavná církev vede spor o největší kostel v Petrohradu V Petrohradu vypukl spor o největší kostel v tomto městě na severu Ruska. Městské úřady odmítají předat perlu klasicismu, chrám svatého Izáka, ortodoxní církvi.

Domácí zpravodajství

Nova: Kněze z Havlíčkova Brodu pustili z vazby

ČTK / 2. 9. 2015 22:23

Nova: Kněze z Havlíčkova Brodu pustili z vazby Krajský soud v Hradci Králové pustil z vazby havlíčkobrodského kněze Erika Tvrdoně, který je obžalovaný ze znásilnění a z pohlavního zneužívání několika žen. Kněz se ale musí hlásit probační službě a nesmí odjet z České republiky. Uvedla to dnes televize Nova.

Ze světa

Vatikán podpořil záměr pojmenovat po Martinu Lutherovi náměstí v Římě

Crux / 2. 9. 2015 15:03

Vatikán podpořil záměr pojmenovat po Martinu Lutherovi náměstí v Římě Náměstí v centru Říma nedaleko Kolosea ponese jméno Martina Luthera. Přestože byl německý katolický mnich a teolog papežem zhruba před pěti sty lety exkomunikován, Vatikán nyní záměr pojmenovat na památku reformátorových činů jedno z římských náměstí podpořil.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 74)