Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Prahou prošel Pochod pro rodinu, účastnila se ho přibližně stovka lidí

Domácí zpravodajství

Prahou prošel Pochod pro rodinu, účastnila se ho přibližně stovka lidí

ČTK / 15. 8. 2015 19:25

Dnes prošel hlavním městem pátý ročník Pochodu pro rodinu. V den, kdy sexuální menšiny organizují pochod Prahou na závěr několikadenního festivalu Prague Pride, kterého se zúčastnilo podle odhadů přes 10.000 lidí, svolali lidovci svůj vlastní pochod na podporu klasické rodiny: muž - žena - děti. Organizátory byli Mladí křesťanští demokraté a Hnutí Pro život ČR. Před samotným pochodem se uskutečnila konference na téma Perspektivy rodiny v 21. století.

Ze světa

Před 10 lety byl zavražděn zakladatel komunity Taizé Roger Schütz

ČTK / 15. 8. 2015 11:36

Před 10 lety byl zavražděn zakladatel komunity Taizé Roger Schütz Duševně nemocná žena napadla před deseti lety, 16. srpna 2005, zakladatele ekumenické komunity z francouzské vesničky Taizé Rogera Schütze. Devadesátiletý duchovní, kterého zasáhla třemi ranami nožem do krku, na místě zemřel. 

Domácí zpravodajství

Nanebevzetí Panny Marie patří k největším katolickým svátkům

ČTK / 15. 8. 2015 11:29

Nanebevzetí Panny Marie patří k největším katolickým svátkům Slavnost Nanebevzetí Panny Marie, který katolický kalendář připomíná 15. srpna, je nejvýznamnějším mariánským katolickým svátkem. Kromě katolických církví ho uznávají i pravoslavné církve a část církví anglikánských.

Ze světa

Pravoslavní extremisté zničili "rouhačskou" výstavu v Moskvě

ČTK / 14. 8. 2015 18:57

Pravoslavní extremisté zničili Skupina pravoslavných extremistů dnes vtrhla do hlavní moskevské výstavní síně a zničila několik exponátů výstavy výtvarných děl druhé poloviny minulého století. Podle agentury Interfax útok provedli příslušníci militantní náboženské organizace Vůle boží, kteří výstavu označili za rouhačskou. Policie výstavní síň Manéž nedaleko Kremlu uzavřela a útočníky zatkla.

Ze světa

Rakouský farář rušil protiimigrantskou demonstraci vyzváněním

ČTK / 14. 8. 2015 18:54

Rakouský farář rušil protiimigrantskou demonstraci vyzváněním Farář v rakouském Fehringu rušil protiimigrantskou demonstraci vyzváněním kostelního zvonu. Za to zpočátku sklidil slova uznání, ale později ho zaplavily stovky odmítavých e-mailů, informoval rakouský deník Kurier.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 77)