Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Papež jednal s Putinem o Ukrajině a Blízkém východě. Vyzval ho k velkému úsilí o mír

Ze světa

Papež jednal s Putinem o Ukrajině a Blízkém východě. Vyzval ho k velkému úsilí o mír

ČTK / 11. 6. 2015 0:18

Papež František dnes vyzval ruského prezidenta Vladimira Putina, aby se osobně zasadil o vyvinutí "upřímného a velkého úsilí" k dosažení míru na východě Ukrajiny. Oba představitelé se dnes po roce a půl sešli ve Vatikánu. Jednání, které bylo zaměřeno také na situaci na Blízkém východě, trvalo 50 minut, informoval také úřad papeže ve svém prohlášení.

Ze světa

Nová papežova encyklika bude mít název Laudato sii

radiovaticana.cz / 10. 6. 2015 20:51

Nová papežova encyklika bude mít název Laudato sii Tiskové středisko Svatého stolce oznámilo název nové encykliky, čas a místo konání její prezentace. Encyklika nese název „Laudato sii – Tobě buď chvála“, což jsou první slova známého Chvalozpěvu stvoření svatého Františka z Assisi. 

Ze světa

Vatikán potrestá biskupy, kteří kryjí zneužívání dětí

ČTK / 10. 6. 2015 18:16

Vatikán potrestá biskupy, kteří kryjí zneužívání dětí Vatikán, který již vede boj proti kněžím obviněným ze sexuálního zneužívání nezletilých, hodlá stíhat u nově vznikajícího soudu i biskupy, kteří pachatele chrání. Při Kongregaci pro nauku víry má vzniknout nová soudní sekce.

Domácí zpravodajství

Duka v sobotu vysvětí nového českobudějovického biskupa Kročila

ČTK / 10. 6. 2015 13:24

Duka v sobotu vysvětí nového českobudějovického biskupa Kročila Kardinál Dominik Duka v sobotu vysvětí českobudějovického biskupa Vlastimila Kročila. Kročila v březnu jmenoval papež František do funkce jako nástupce Jiřího Paďoura. Svěcení biskupa, které výrazně omezí provoz v centru města, se v Českých Budějovicích uskuteční po 25 letech. 

Ze světa

Moskvu opanovaly spory o umístění sochy svatého Vladimira

ČTK / 10. 6. 2015 10:02

Moskvu opanovaly spory o umístění sochy svatého Vladimira V Rusku se živě debatuje o umístění monumentálního pomníku knížete Vladimira, vládce Kyjevské Rusi, který na východ Evropy přinesl křesťanství. Vztyčení 25 metrů vysoké bronzové sochy navrhla Kremlu Ruská vojenská a historická společnost, která původně chtěla památník vybudovat na Vrabčích (dříve Leninských) horách.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 78)