Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Úřad pro zastupování státu eviduje 14 žalob na církevní majetek

Domácí zpravodajství

Úřad pro zastupování státu eviduje 14 žalob na církevní majetek

ČTK / 6. 3. 2015 18:37

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových eviduje 14 žalob na vydání církevního majetku podle zákona o církevních restitucích. Uvádí to materiál určený pro jednání vlády, která má v pondělí vyslechnout pravidelnou zprávu o průběhu vydávání majetku za poslední loňské čtvrtletí. Podle dnešního Práva musí úřad řešit už celkem 25 žalob.

Domácí zpravodajství

Vojáci s Charitou zakládají Vojenský fond solidarity

ČTK / 6. 3. 2015 14:17

Vojáci s Charitou zakládají Vojenský fond solidarity Armáda a Charita ČR v pondělí založí Vojenský fond solidarity. Pomáhat má nejenom raněným vojákům nebo pozůstalým po obětech misí, ale sloužit bude i pro sociální výpomoc. ČTK to sdělila mluvčí generálního štábu Jana Růžičková.

Ze světa

Kardinál Marx: Nejsme jen filiálkou Říma, pastorační péče je na nás

Vlastní zpráva / 6. 3. 2015 14:06

Kardinál Marx: Nejsme jen filiálkou Říma, pastorační péče je na nás Blížící se synoda o rodině musí posunout diskusi a vést ke společné pozici v základním otázkách, ale nemůže do detailu předepsat, co musíme v pastoraci v Německu udělat, řekl předseda německé konference biskupů kardinál Reinhard Marx.

Ze světa

Papež: Soucit je v péči o umírající důležitější než hmotný zisk

ČTK / 5. 3. 2015 17:54

Papež: Soucit je v péči o umírající důležitější než hmotný zisk Zdravotní péče by neměla být zaměřena na zisk, důležité je naopak postarat se o nemocné, staré a umírající lidi. Těm by lékaři a zdravotníci měli být schopni přinést soucit. Na vatikánském shromáždění věnovaném seniorské a paliativní péči to dnes prohlásil papež František.

Domácí zpravodajství

Po celé ČR se rozezní kostelní zvony k uctění památky obětí střelby v Uherském Brodě

ČBK / 4. 3. 2015 17:17

Po celé ČR se rozezní kostelní zvony k uctění památky obětí střelby v Uherském Brodě Na základě oficiální žádosti Úřadu vlády ČR se Česká biskupská konference připojila k rozhodnutí vlády ČR ze dne 4. března uctít památku obětí střelby v Uherském Brodě. Duchovní správci jednotlivých farností byli vyzváni, aby nechali zítra ve 12.00 po dobu dvou minut a dvaceti sekund rozeznít kostelní zvony.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
26%
 
Ne
19%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 42)