Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Papež vyzval ke skromnější oslavě Vánoc a k pomoci Ukrajincům trpícím válkou

Ze světa

Papež vyzval ke skromnější oslavě Vánoc a k pomoci Ukrajincům trpícím válkou

ČTK, red. / 14. 12. 2022 23:55

Papež František dnes vyzval k tomu, aby lidé letos slavili skromněji Vánoce a to, co ušetří za dárky či oslavy, poslali Ukrajincům, kteří trpí kvůli válce. Papež to řekl na závěr pravidelné generální audience ve Vatikánu. 

Ze světa

Slovenští metodisté kvůli změnám řádu o sexuální orientaci vystoupili ze svazku světové církve

Getsemany.cz, red. / 14. 12. 2022 10:57

Slovenští metodisté kvůli změnám řádu o sexuální orientaci vystoupili ze svazku světové církve Oblastní konference Metodistické církve na Slovensku na svém zasedání dne 15. října rozhodla o svém vystoupení z celosvětového svazku Evangelické církve metodistické. Krok slovenských metodistů souvisí s rozdělením, které řeší Evangelická církev metodistická celosvětově. Důvodem jsou diskuse o možné změně učení a řádu ohledně sexuální orientace ordinovaných služebníků církve.

Domácí zpravodajství

Mendelův život přibližuje nová expozice ve starobrněnském opatství

ČTK / 13. 12. 2022 12:29

Mendelův život přibližuje nová expozice ve starobrněnském opatství Každodenní život Gregora Johanna Mendela přibližuje nově otevřená část stálé expozice Muzea starobrněnského opatství. Mendel v klášteře žil jako řeholník a také prováděl své pokusy, jimiž položil základy genetiky. Návštěvníci si v muzeu prohlédnou původní nábytek, slavnostní roucho a insignie, ale také skleničky, psací potřeby, společenské hry, tabatěrku nebo propálený ubrus s Mendelovým monogramem.

Domácí zpravodajství

Ve Slezsku mají první kapli zasvěcenou bratru Rogerovi z Taizé

starokatolici.cz / 12. 12. 2022 10:56

Ve Slezsku mají první kapli zasvěcenou bratru Rogerovi z Taizé V sobotu 10. 12. požehnal starokatolický biskup Pavel Benedikt Stránský v Českém Těšíně novou kapli, zasvěcenou bratru Rogerovi z Taizé. Starokatolická církev tak ve městě získává vlastní bohoslužebný prostor.

Ze světa

Slovenská prezidentka Čaputová se setkala s papežem ve Vatikánu

ČTK / 10. 12. 2022 22:08

Slovenská prezidentka Čaputová se setkala s papežem ve Vatikánu Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová dnes na audienci ve Vatikánu předala papeži Františkovi obraz jeho jmenovce svatého Františka z Assisi od slovenské výtvarnice, vánoční ozdoby i cukroví. Během soukromého setkání v knihovně Apoštolského paláce, které trvalo 45 minut, mluvili o roli církve i Ukrajině.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
24%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 55)