Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Arcibiskup z Canterbury zahájil třídenní návštěvu Kyjeva

Ze světa

Arcibiskup z Canterbury zahájil třídenní návštěvu Kyjeva

ČTK / 1. 12. 2022 2:21

Na znamení solidarity s napadenou Ukrajinou dnes přijel do Kyjeva arcibiskup z Canterbury Justin Welby.  "Lidé na Ukrajině prokazují tváří v tvář nezákonné, nespravedlivé a brutální ruské invazi mimořádnou odvahu," řekl arcibiskup po svém příjezdu do ukrajinského hlavního města.

Ze světa

Rusko odmítlo výrok papeže, který odsoudil krutosti ruských jednotek na Ukrajině

ČTK / 1. 12. 2022 2:17

Rusko odmítlo výrok papeže, který odsoudil krutosti ruských jednotek na Ukrajině Ruský velvyslanec ve Vatikánu Alexandr Avdějev protestoval proti výrokům papeže Františka, který v rozhovoru s americkým jezuitským časopisem odsoudil krutosti ruských jednotek na Ukrajině. Papež, který opakovaně vyzývá k ukončení této války a snaží se zprostředkovat mírová jednání, v rozhovoru ale také řekl, že "asi nejkrutější jsou Čečenci či Burjati"

Ze světa

Lidí, kteří vyznávají křesťanství, je v Anglii a Walesu poprvé méně než polovina

ČTK / 30. 11. 2022 9:56

Lidí, kteří vyznávají křesťanství, je v Anglii a Walesu poprvé méně než polovina Křesťané v Anglii a Walesu nyní poprvé v historii tvoří méně než polovinu populace. Oproti minulým rokům vzrostl počet hinduistů a muslimů, největší změnou v náboženském složení obyvatel je v této části Británie ale nárůst počtu lidí bez vyznání o téměř 20 procent oproti začátku tisíciletí.

Ze světa

Vatikán obvinil Čínu, že dosazením biskupa porušila vzájemnou dohodu

ČTK, vaticannews / 28. 11. 2022 0:21

Vatikán obvinil Čínu, že dosazením biskupa porušila vzájemnou dohodu Vatikán obvinil Čínu, že porušila dohodu obou zemí, když dosadila biskupa do diecéze, kterou papežský stát neuznává. Podle agentury Reuters jde zřejmě o jedno z nejzávažnějších porušení dohody z roku 2018, která stanovila pravidla pro jmenování katolických biskupů v Číně. Peking zatím na obvinění nereagoval.

Domácí zpravodajství

Projekt Krabice od bot se stal největší tuzemskou vánoční sbírkou, končí 4. prosince

ČTK / 28. 11. 2022 0:18

Projekt Krabice od bot se stal největší tuzemskou vánoční sbírkou, končí 4. prosince Na více než 150 míst v České republice budou moci v letošním roce lidé donést dětem ohroženým chudobou dárky k Vánocům. Před týdnem zahájila Diakonie Českobratrské církve evangelické vánoční sbírku Krabice od bot. Novinářům to řekl mluvčí diakonie Dalibor Hála, podle kterého je projekt největší tuzemskou vánoční sbírkou.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
50%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
24%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 54)